ΚΥΠΡΟΣ: Ασάφεια για γονείς και παιδιά νηπιαγωγείων - Έλλειψη στις αποφάσεις του Υπουργείου

ΚΥΠΡΟΣ: Ασάφεια για γονείς και παιδιά νηπιαγωγείων - Έλλειψη στις αποφάσεις του Υπουργείου

Μία ασάφεια από τη μέρα των αποφάσεων υπάρχει σχετικά με τη διακίνηση και την κατ’ εξαίρεση αποστολής μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το διάταγμα για μεταφορά ανήλικων παιδιών από και προς τους βρεφικούς, βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, προδημοτική και ειδική εκπαίδευση δεν χρειάζεται η αποστολή μηνυμάτων ή η επιβεβαίωση κάποιου εντύπου.

Ωστόσο, πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το συγκεκριμένο ζήτημα, με τους γονείς να μένουν με ερωτηματικά σχετικά με τη διακίνηση τους. Όσο αφορά τα συγκεκριμένα σχολεία και κυρίως στους βρεφονηπιοκομικούς σταθμούς, όπου τα παιδιά δεν έχουν σταθερή ώρα άφιξης και αναχώρησης, έτσι δεν θα μπορούν αν έχουν ως πρόφαση την ώρα διακίνησης τους ως πειστικό δικαιολογητικό.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι σε περίπτωση ελέγχου σε γονέα που έχει αφήσει το παιδί στο σχολείο ή πηγαίνει εκείνη την ώρα για παραλαβή του παιδιού, δεν έχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για να δείξει στο μέλος της Αστυνομίας, έτσι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι στην κρίση του αστυνομικού εάν θα προχωρήσει σε καταγγελία ή όχι αναλόγως με τη…συζήτηση που θα έχει με τον γονέα.

Όπως μας έχουν ενημερώσει από την Αστυνομία, δεν υπάρχει κάποια διευκρίνηση από το Υπουργείο Υγείας σε περίπτωση τέτοιου ελέγχου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE