ΥΓΕΙΑ

Η «θαυματουργή» δίαιτα της μπανάνας που υπόσχεται εύκολη και γρήγορη απώλεια κιλών

Η «θαυματουργή» δίαιτα της μπανάνας που υπόσχεται εύκολη και γρήγορη απώλεια κιλών

Στηρίζεται στο δημοφιλές ιαπωνικό Asa περιοδικό για την δίαιτα της μπανάνας. Αυτό έγινε δημοφιλές ( από τον Hitoshi Watanabe που ακολούθησε την σύσταση της συζύγου Sumiko του Watanabe) και έχασε (16,8 kg). Μετά από αυτό. Έγινε τόσο δημοφιλής που οι μπανάνες εξαφανίζονταν από τςι αγορές τις Ιαπωνίας μέσα σε λίγες ώρες

Η δίαιτα της μπανάνας το πρωί είναι ένας ευέλικτος τρόπος για την βελτίωση της φυσική σας κατάστασης. Οι δημιουργοί αυτής της δίαιτας επιμένουν ότι όταν  τρως  μπανάνες και πόσιμο νερό σε θερμοκρασία δωματίου προκαλεί απώλεια βάρους, ανεξάρτητα από το τι καταναλώνεται κατά το υπόλοιπο της ημέρας.

 Η διατροφή είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη

Τρως όσες μπανάνες, θέλεις με νερό σε θερμοκρασία δωματίου για πρωινό. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Μπορείτε να τρώτε μία ή περισσότερες μπανάνες μεταξύ των γευμάτων, αλλά κανένα άλλο επιδόρπιο επιτρέπεται. Τίποτα δεν τρώγεται μετά τις 8 μ.μ.

Δείγμα Διατροφή

Πρωινό

Μία ή περισσότερες μπανάνες (όσο χρειάζεται, μέχρι να φουσκώσετε)
Ένα ποτήρι χλιαρό νερό

Μεσημεριανό

Γεύμα της επιλογής
Απογευματινό σνακ
Ένα μικρό γλυκό σνακ

Δείπνο

Γεύμα της επιλογής, αλλά πρέπει να τρώγονται πριν από 20:00 χωρίς επιδόρπιο

Πως προήλθε αυτή η δίαιτα, από ένα ανεπτυγμένο πρόγραμμα διατροφής,:

Οι μπανάνες περιέχουν ένζυμα που επιταχύνουν τη διαδικασία της πέψης, μειώνοντας την ποσότητα του χρόνου που απαιτείται από τα έντερα να αφομοιώσει τα τρόφιμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο μεταβολισμό για την απώλεια βάρους.

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε άμυλο το οποίο επιμηκύνει την αίσθηση της πληρότητας. Το ανθεκτικό άμυλο και τα ένζυμα του πεπτικού σωλήνα αυξάνουν την καύση του λίπους κατά 20% -25%.

Ο λόγος για τον οποίο το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου δεν είναι βέβαιο, αλλά οι θεωρίες λένε ότι βελτιώνει την πέψη και μειώνει την πείνα. Επιπλέον, μπανάνα συν νερό οδηγεί σε εξάλειψη των συμπτωμάτων της δυσκοιλιότητας.

Η διαδικασία της πέψης είναι να ενισχυθεί περισσότερο λόγω της πρόωρης πρόσληψης δείπνου και την αποφυγή ή την μείωση των σνακ το βράδυ, με αποτέλεσμα καλύτερο ύπνο και περισσότερη ενέργεια το πρωί

Κανόνες

1. Φάτε μία ή περισσότερες μπανάνες για πρωινό. Στην πραγματικότητα, ο εφευρέτης αυτής της δίαιτας έφαγε 4 μικρές μπανάνες. Οι μπανάνες πρέπει να είναι ωμές άψητες και όχι παγωμένες καθώς είναι πλούσιες σε ένζυμα.

2. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι για το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο σας. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να μειώσει το ποσό της πρόσληψης τροφής και τα υποκατάστατα σε τηγανητά τρόφιμα,

3. Απογευματινό σνακ επιτρέπεται σε περίπου 3 Παγωτό ντόνατς  και τα πατατάκια δεν συνιστάται.

4. Καλό θα είναι να έχουμε το δείπνο πριν από τις 8 μ.μ. Και μακριά από γλυκά Μονο φρούτα.

5. Ένας άλλος κανόνας της δίαιτας είναι ότι θα πρέπει να πάτε για ύπνο πριν από τα μεσάνυχτα. Η λογική πίσω από αυτή τη συμβουλή είναι καλή, όπως δείχνουν επιστημονικές μελέτες μια σχέση μεταξύ στέρησης ύπνου και της παχυσαρκίας.

6. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το αλκοόλ δεν επιτρέπονται Το μόνο ποτό που μπορεί να καταναλωθεί μαζί με τα γεύματα είναι νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Πολλη άσκηση δεν είναι απαραίτητη. Λίγο περπάτημα κάθε μέρα είναι καλό

Οφέλη από δίαιτα της μπανάνας

Πολλοί Ιάπωνες έχουν αναφέρει γρήγορη απώλεια βάρους, με αυτή τη δίαιτα. Πέραν του ότι είναι απλή και εύκολη να ακολουθήσετε προσφέρει διάφορα οφέλη.

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών ,6 γραμμάρια ινών σε ένα πρωινό (2 μπανάνες) μπορεί να μειώσουν της θερμιδικής σας πρόσληψη Φυτικές ίνες στο στομάχι, έχουν την αίσθηση της πληρότητας και αρκετές θερμίδες μέσω του πεπτικού συστήματος, μπορούν να απορροφηθούν.

Μειώνει την πιθανότητα υπερκατανάλωσης τροφής.

Αποφυγή της καφεΐνης στο πρωινό μειώνει την όρεξη και σταθεροποιεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα γλυκά, οι θερμίδες μειώνονται με τον περιορισμό του λίπος και την κατανάλωση ζάχαρης.

Δεν τρώτε τίποτα μετά τις 8 μ.μ. Όποτε μειώνει την τάση της υψηλής θερμιδικής αξίας σε τρόφιμα με αποτέλεσμα υγιή ύπνο.
Η αυξημένη κατανάλωση ανθεκτικό άμυλο μπορεί να αυξήσει την καύση του λίπους και να μειώσει την συσσώρευση

Μειονεκτήματα

Παρά το γεγονός ότι είναι αποτελεσματική αυτή η διατροφή έχει ορισμένα μειονεκτήματα

Ένα από τα προβλήματα που συνδέονται με αυτή τη δίαιτα είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε κακή χρήση της ανεξέλεγκτης σε μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.
Δεδομένου ότι τα άτομα που κάνουν δίαιτα είναι ελεύθεροι να επιλέξουν το γεύμα και το δείπνο τους, είναι πιθανό να καταναλώνουν επιπλέον θερμίδες για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο τους.
Ένα καθαρό πρωινό υδατανθράκων δεν είναι κατάλληλο για εκείνους με υπογλυκαιμία.
Αυτή η δίαιτα αγνοεί εντελώς τους ψυχολογικούςΔεν ενθαρρύνει την άσκηση.

Αποτελέσματα

Η επιτυχία αυτής της δίαιτας δεν μπορεί να αποδοθεί σε τυχόν καύση λίπους στις ιδιότητες της μπανάνας. Είναι πιο πιθανό το αποτέλεσμα που καταναλώνετε το φαγητό μόνο σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και αποφεύγοντας τα επιδόρπια. Όταν δεν καταναλώνουν επιπλέον θερμίδες στα γεύματα τους, θα υπάρξει μείωση των θερμίδων που θα προωθήσει την απώλεια βάρους

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top