Εξελίξεις σε Κυπριακό και ελληνοτουρκικά συζήτησαν Ομήρου - Λαλάκος

Εξελίξεις σε Κυπριακό και ελληνοτουρκικά συζήτησαν Ομήρου - Λαλάκος

Τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά "υπό το φως των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας" συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Θεοχάρης Λαλάκος και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου. 

Ανακοίνωση του γραφείου του πρώην ΠτΒ αναφέρει ότι Γιαννάκης Ομήρου και Έλληνας Πρέσβης υπογράμμισαν την ανάγκη συνεχούς συντονισμού Κύπρου και Ελλάδας στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στα πλαίσια της αναγκαίας εθνικής ομοψυχίας.

Τόνισαν επίσης την ευθύνη  της Ε.Ε. να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυη προς τα δύο κράτη – μέλη της στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων, προστίθεται.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE