Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανακοίνωσαν επένδυση 300 εκ. ευρώ στον τομέα διαστήματος

Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανακοίνωσαν επένδυση 300 εκ. ευρώ στον τομέα διαστήματος

Η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) ανακοίνωσαν σήμερα επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ στον διαστημικό τομέα, με 100 εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ.


Η συμμετοχή του ΕΤΕ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), τον κύριο πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, αναφέρει η Κομισιόν. 

Αυτή η επένδυση αφορά δύο αμοιβαία κεφάλαια διαστημικής τεχνολογίας, την Orbital Ventures και την Primo Space, στο πλαίσιο του πρώτου πιλοτικού μετοχικού κεφαλαίου που υποστηρίζεται από την ΕΕ στον διαστημικό τομέα, του InnovFin Space Equity Pilot.

Το Orbital Ventures επικεντρώνεται σε διαστημικές τεχνολογίες όπως επικοινωνίες, κρυπτογραφία, αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων, γεωγραφική τοποθεσία, παρατήρηση της γης και διαστημικό υλικό,  ηλεκτρονικά, ρομποτική, πυραύλους, δορυφόρους.

Το Primo Space ήταν το πρώτο fund που επιλέχθηκε από το ΕΤΕπ. Το ΕΤΕ αυξάνει τώρα την υποστήριξή του. Aποτελεί ένα από τα πρώτα κεφάλαια μεταφοράς τεχνολογίας που επικεντρώνονται μόνο στις διαστημικές τεχνολογίες στην Ευρώπη και το πρώτο στην Ιταλία. Επενδύει σε έργα ή εταιρείες και θα προωθήσει την εμπορευματοποίηση καινοτομιών στη διαστημική βιομηχανία στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ σφυροκοπούν το Ιράν – Θρίλερ με Χαμενεΐ – «Κανένα πλοίο δεν επιτρέπεται να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ»

LIVE: ΗΠΑ και Ισραήλ σφυροκοπούν το Ιράν – Θρίλερ με Χαμενεΐ – «Κανένα πλοίο δεν επιτρέπεται να περάσει από τα Στενά του Ορμούζ»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE