Το TikTok «κλείδωσε» τους λογαριασμούς των χρηστών που είναι κάτω από 16 ετών

Το TikTok «κλείδωσε» τους λογαριασμούς των χρηστών που είναι κάτω από 16 ετών

Η δημοφιλής εφαρμογή ανάρτησης βίντεο, ανακοίνωσε την αυτόματη μετατροπή σε «ιδιωτικούς», όλων των λογαριασμών που ανήκουν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών. Σκοπός της πράξης αυτής είναι η προστασία των εν λόγω χρηστών από ενδεχόμενες διαδικτυακές απειλές.

Έτσι, οι λογαριασμοί «κλειδώνονται» αυτόματα, εμποδίζοντας τους υπόλοιπους χρήστες να κατεβάζουν τα βίντεο τους. Ακόμη, τα άτομα αυτά δεν θα μπορούν ούτε να λαμβάνουν και να αποστέλουν μηνύματα σε άλλους που χρησιμοποιούν το TikTok. Μόνο σε περίπτωση που κάποιος κάτω των 16 θελήσει να μετατρέψει σε δημόσια κάποια ανάρτησή του, θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει.

Πρόσθετα μέτρα

Ωστόσο, η εταιρία, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν σταματά εκεί. Στις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής προστέθηκε και ο όρος του να μην μπορούν να εμφανιστούν ως προτεινόμενοι σε άλλους χρήστες οι λογαριασμοί όσων ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 ετών.

Τέλος, μια εξίσου σημαντική αλλαγή, είναι η σύνδεση των λογαριασμών των γονέων με εκείνους των παιδιών τους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος στο περιεχόμενο με το οποίο έρχονται σε επαφή οι νεαροί χρήστες της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE