Σημαντική αύξηση στις παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος το Νοέμβριο

Σημαντική αύξηση στις παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος το Νοέμβριο

Σημαντική αύξηση κατά 17,9%, σε ετήσια βάση, σημείωσαν το Νοέμβριο του 2020 οι παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, οι παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος ανήλθαν το Νοέμβριο του 2020 στους 23,52 χιλιάδες τόνους, σε σύγκριση με 19,95 χιλιάδες τόνους το Νοέμβριο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 17,9%. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι παραδόσεις αγελαδινού γάλακτος αυξήθηκαν κατά 4,5%.

Εξάλλου, η παραγωγή γάλακτος κατανάλωσης από αγελαδινό γάλα ανήλθε το Νοέμβριο του 2020 στους 4,48 χιλιάδες τόνους σε σχέση με 4,56 χιλιάδες τόνους το Νοέμβριο του 2019. Τον Οκτώβριο του 2020, η παραγωγή γάλακτος κατανάλωσης ήταν 4,89 χιλιάδες τόνοι.  

Aπό ΚΥΠΕ
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.