ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αμυντικά μια χαρά τα ΠΗΓΕ ο Κυρ – Γιάννης, ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ήταν το πρόβλημα

Αμυντικά μια χαρά τα ΠΗΓΕ ο Κυρ – Γιάννης, ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ήταν το πρόβλημα

Δεν έχασε στο εξ αναβολής ντέρμπι με την Ομόνοια ο Απόλλωνας, έμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Το γεγονός τούτο προκαλεί ικανοποίηση.

Με βάσει τον τρόπο που κατέβασε την ομάδα και τις επιλογές που έκανε ο Γιάννης Πετράκης, προφανώς είχε ως κύριο στόχο η ομάδα να μην δεχθεί γκολ. Σε αυτό το κομμάτι μια χαρά τα πήγε η ομάδα του, αν και στην επανάληψη υπήρξαν στιγμές που τους πίεσε παρά πολύ η Ομόνοια.

Γενικότερα οι κυανόλευκοι δεν πήραν μεγάλα ρίσκα στο ματς. Ξάφνιασε ο Κρητικός τεχνικός, όχι τόσο γιατί επέλεξε να αγωνιστεί με τρεις στόπερ (Γιούστε, Σάλαι και Κατελάρη), όσο για τους ρόλους που έδωσε σε δυο παίχτες.

Στον σχηματισμό 3-5-2, ο Γιάννης Γιαννιώτας κάλυπτε όλη την αριστερή πλευρά, με τον Φιλιώτη να κινείται στην… άλλη πτέρυγα. Πιο μεγάλη έκπληξη ήταν η θέση που χρησιμοποίησε τον Ζοάο Πέδρο. Ήταν ένας από τους κεντρικούς χαφ, οι άλλοι δυο ήταν οι Χάμπος και Ματέι.

Ο Πίττας κινούνταν στην κορυφή της επίθεσης, δίπλα από τον Ντιγκινί. Ο Κύπριος επιθετικός, συνέκλινε και στα προηγούμενα ματς, που η θέση του ήταν αριστερό εξτρέμ. Όμως με τον τρόπο που… επιχειρούσε η ομάδα να βγει μπροστά, ουσιαστικά «αχρηστεύτηκε» κι αυτός.

Όλο αυτό το ανακάτεμα, ουσιαστικά «μπλόκαρε» τη λειτουργία της ομάδας, στον οργανωτικό τομέα. Αν εξαιρεθούν κάποιες μεμονωμένες… εξάρσεις του Ματέι κατά το πρώτο ημίχρονο, οι κυανόλευκοι δεν μπορούσαν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άσχημα στην επανάληψη, όταν η Ομόνοια προσπάθησε να επιτεθεί περισσότερο.

Ο Απόλλωνας δυο φάσεις έφτιαξε στην επανάληψη, η πιο κλασική του ευκαιρία ήταν το σουτ του Πέδρο στο 66’, που το… έβγαλε ο Φαμπιάνο κι ένα σουτ του Βασιλείου στο ύψος της επανορθωτικής που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στα θετικά της αμυντικογενούς τακτικής του Πετράκη, ότι χθες δεν αφέθηκε ο Λέτζιακς να κάμει τα δικά του, όπως μια εβδομάδα νωρίτερα στο ντέρμπι του ΓΣΠ.

Πάντως ο Γιάννης Πετράκης, φρόντισε να απαντήσει στη συνέντευξη τύπου, σε όσους του ασκούν κριτική, ότι βασικός προσανατολισμός της ομάδας του, ήταν να μην χάσει.

Εννοούμε την τοποθέτηση που έκανε πως «είναι σημαντικό, εκεί που δεν μπορείς να κερδίσεις, να μην χάσεις».

Το ότι δεν θέλησε να ρισκάρει ο Ελλαδίτης προπονητής, προκύπτει ξεκάθαρα και από την απόφαση να κάμει μόλις δυο αλλαγές. Πέραν από τον Νταμπό, που τον έβαλε στην θέση του «εξαφανισμένου» χθες Ντιγκινί, στον πάγκο είχε και τον Μπένσοπ.

The post Αμυντικά μια χαρά τα ΠΗΓΕ ο Κυρ – Γιάννης, ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ήταν το πρόβλημα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top