Χρήσιμη μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα, λένε πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης

Χρήσιμη μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα, λένε πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης

 Θετική παρουσιάζεται η Αθήνα για πιθανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου με την οποία δήλωσε θετικός στην προοπτική συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, πηγές της ελληνικές Κυβέρνησης σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει πολλές φορές τη βούλησή του για ύπαρξη ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία. Προσθέτουν, παράλληλα, ότι μια τέτοια συνάντηση, στο θετικό κλίμα που δημιουργείται, είναι χρήσιμη.

Αναλυτικά, ελληνικές Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «ο Πρωθυπουργός έχει κατ` επανάληψη τονίσει τη βούληση του για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο. Θα πρέπει να πάψει να αποτελεί είδηση ότι συναντιούνται οι ηγέτες δύο γειτονικών χωρών. Το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και εφόσον διατηρηθεί μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE