Χρήσιμη μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα, λένε πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης

Χρήσιμη μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα, λένε πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης

 Θετική παρουσιάζεται η Αθήνα για πιθανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου με την οποία δήλωσε θετικός στην προοπτική συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, πηγές της ελληνικές Κυβέρνησης σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει πολλές φορές τη βούλησή του για ύπαρξη ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία. Προσθέτουν, παράλληλα, ότι μια τέτοια συνάντηση, στο θετικό κλίμα που δημιουργείται, είναι χρήσιμη.

Αναλυτικά, ελληνικές Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «ο Πρωθυπουργός έχει κατ` επανάληψη τονίσει τη βούληση του για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο. Θα πρέπει να πάψει να αποτελεί είδηση ότι συναντιούνται οι ηγέτες δύο γειτονικών χωρών. Το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και εφόσον διατηρηθεί μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE