Χρήσιμη μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα, λένε πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης

Χρήσιμη μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα, λένε πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης

 Θετική παρουσιάζεται η Αθήνα για πιθανή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου με την οποία δήλωσε θετικός στην προοπτική συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, πηγές της ελληνικές Κυβέρνησης σημειώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει πολλές φορές τη βούλησή του για ύπαρξη ανοικτών διαύλων επικοινωνίας με την Τουρκία. Προσθέτουν, παράλληλα, ότι μια τέτοια συνάντηση, στο θετικό κλίμα που δημιουργείται, είναι χρήσιμη.

Αναλυτικά, ελληνικές Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «ο Πρωθυπουργός έχει κατ` επανάληψη τονίσει τη βούληση του για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο. Θα πρέπει να πάψει να αποτελεί είδηση ότι συναντιούνται οι ηγέτες δύο γειτονικών χωρών. Το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και εφόσον διατηρηθεί μια τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Προεδρικές 2028: Το παρασκήνιο ανάβει πρόωρα-Συμμαχίες υπό πίεση, εσωκομματικές ρωγμές και η μάχη που ήδη ξεκίνησε

Η πολιτική σκηνή, έχει εισέλθει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο, χωρίς επίσημη έναρξη. Κάτω από την επιφάνεια της θεσμικής κανονικότητας, τα κόμματα κινούνται ήδη με γνώμονα τις προεδρικές εκλογές του 2028, διαμορφώνοντας στρατηγικές, ανοίγοντας μέτωπα και επαναξιολογώντας συμμαχίες που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν δεδομένες.

BEST OF TOTHEMAONLINE