Tηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο - Χριστοδουλίδη - Σχέσεις σε ψηλό επίπεδο

Tηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο - Χριστοδουλίδη - Σχέσεις σε ψηλό επίπεδο

Αναφερόμενη στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάικ Πομπέο και Νίκου Χριστοδουλίδη, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέγκους υπογράμμισε ότι συμφώνησαν πως «η ισχύς της σχέσεως ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους σε σημαντικά ζητήματα.

Σε αυτά, όπως είπε, συμπεριλαμβάνονται η προσωρινή άρσης των περιορισμών της Διεθνούς Διακίνησης Όπλων (ΙΤΑR), η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Διεθνές Πρόγραμμα Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και η έναρξη του κυπριακού εκπαιδευτικού κέντρου για την ασφάλεια των συνόρων CYCLOPS (Κυπριακό Κέντρο για την ξηρά, την ανοικτή θάλασσα και την ασφάλεια των λιμένων).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE