Tηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο - Χριστοδουλίδη - Σχέσεις σε ψηλό επίπεδο

Tηλεφωνική επικοινωνία Πομπέο - Χριστοδουλίδη - Σχέσεις σε ψηλό επίπεδο

Αναφερόμενη στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάικ Πομπέο και Νίκου Χριστοδουλίδη, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέγκους υπογράμμισε ότι συμφώνησαν πως «η ισχύς της σχέσεως ΗΠΑ – Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους σε σημαντικά ζητήματα.

Σε αυτά, όπως είπε, συμπεριλαμβάνονται η προσωρινή άρσης των περιορισμών της Διεθνούς Διακίνησης Όπλων (ΙΤΑR), η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Διεθνές Πρόγραμμα Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και η έναρξη του κυπριακού εκπαιδευτικού κέντρου για την ασφάλεια των συνόρων CYCLOPS (Κυπριακό Κέντρο για την ξηρά, την ανοικτή θάλασσα και την ασφάλεια των λιμένων).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πολύ καλό κλίμα» - Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση με Έρχιουρμαν και Ολγκίν - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ: «Πολύ καλό κλίμα» - Τι συμφωνήθηκε στη συνάντηση με Έρχιουρμαν και Ολγκίν - Δείτε φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7.30 μ.μ. στα Γραφεία Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών η συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE