ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ατρόμητος… έσπρωξε την ΑΕΚ στη 2η θέση!

Ο Ατρόμητος… έσπρωξε την ΑΕΚ στη 2η θέση!

Ένα ανόητο εκτός φάσης πέναλτι του Σάλομον και μία λάθος έξοδος του Μανδά ήταν αρκετά για να γίρουν την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο (2-1).

Ξετύλιξε τα δώρα του Ατρόμητου η ΑΕΚ!

Παρότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήταν καλοί, εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη των αντιπάλων τους και κατάφεραν να κερδίσουν με 2-1, παίρνοντας την 4η σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και ανεβαίνοντας ξανά στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Σάλομον χωρίς λόγο και αιτία και με μια απερίσκεπτη ενέργεια έσπρωξε εκτός φάσης τον Σιμόες, ο διαιτητής έδωσε σωστά το πέναλτι, με τον Ολιβέιρα να το μετατρέπει σε γκολ για το 1-0 στο 63′, ενώ δέκα λεπτά ο Μανδάς άφησε ανυπεράσπιστη την εστία του και ο Λιβάγια πέτυχε εύκολο γκολ με κεφαλιά-ψαράκι για το 2-0. Ο Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τον Έλληνα επιθετικό να μην το πανηγυρίζει σεβόμενος το πέρασμά του και από την ΑΕΚ!

Κάκιστη εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, ήταν φουλ ακίνδυνοι αλλά ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν, φτάνοντας στη νίκη που τους… δώρισαν οι Περιστεριώτες!

Καλό ματς από τον Λιβάγια, εξαιρετικός ο Σιμόες και θετική εμφάνιση επίσης από τον Ολιβέιρα. Ο Χαρίσης μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ ο Ατρόμητος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του όπως και αυτή της ομάδας του που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη… λύγισε από το λάθος του Σάλομον.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Αθανασιάδης στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπακάκη, Λάτσι, Σβάρνα, Ινσούα στην άμυνα. Σιμόες και Σάκχοφ στον άξονα, με τον Μάνταλο μπροστά τους σε οργανωτικό ρόλο και τους Λιβάγια, Λιβάι Γκαρσία στα… φτερά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ολιβέιρα.

Με 4-3-2-1 παρέταξε τον Ατρόμητο από την άλλη μεριά ο Νταμίρ Κάναντι. Ο Μανδάς ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Νάτσο, Γούτα, Στρούγγη και Κιβρακίδη στην τετράδα της άμυνας. Χαρίσης, Σάλομον και Γκάλο η τριπλέτα σε ευθεία στον άξονα, με τους Μουνίθ, Ραμπέλο να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μανούσο.

Το ματς

Ο Νταμίρ Κάναντι είχε διαβάσει άψογα το ματς και με τους τρεις χαφ στην ευθεία είχε καταφέρει να… εξαφανίσει τον Μάνταλο και να περιορίσει επιθετικά την ΑΕΚ, κοντρολάροντας παράλληλα το παιχνίδι. Οι Περιστεριώτες ψάχνονταν στην κόντρα-επίθεση, έκλεβαν διαρκώς μπάλες στον άξονα και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Μάλιστα, ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ από μια τρομερή έμπνευση του Χαρίση, ο οποίος πήγε να κρεμάσει τον Αθανασιάδη από τα 40 μέτρα αλλά ο πορτιέρε της Ένωσης έδιωξε σε κόρνερ. Ο Χαρίσης ήταν εξαιρετικός και έτρεχε ακατάπαυστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν κοντά τις γραμμές τους και μικρές αποστάσεις μεταξύ τους και είχαν βραχυκυκλώσει την ΑΕΚ.

Ο Λιβάγια προσπαθούσε με κάποιες ατομικές ενέργειες και εμπνεύσεις να… τραβήξει επιθετικά την ΑΕΚ, αλλά δεν τον ακολουθούσε κάποιος με το ματς να αρχίζει να σκληραίνει. Πολλά μαρκαρίσματα, διαδοχικά λάθη και ένα παιχνίδι που παιζόταν στο κέντρο αλλά χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Οι γηπεδούχοι έπρεπε να βγάλουν αντίδραση, ώστε να φτάσουν στην 4η σερί νίκη τους. Ωστόσο, δυσκολεύονταν αρκετά να διασπάσουν την καλοστημένη αμυντική γραμμή του Ατρομήτου.

Οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους την πίεσή τους, με τον Ολιβέιρα να βλέπει την καρφωτή κεφαλιά του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι (52′), ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Λιβάγια έκανε ένα πάρσιμο-ντρίμπλα στον Στρούγγη και πλασέ στη συνέχεια, στέλνοντας όμως την μπάλα στο κέντρο της εστίας και πάνω στον Μανδά. Ο Ατρόμητος είχε γλιτώσει από την πίεση των γηπεδούχων στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Κάναντι έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας Λάζαρο-Κωτσόπουλο και βγάζοντας Ραμπέλο-Μανούσο αλλά στα… καπάκια τον «κρέμασε» ο Σάλομον. Ο Αυστριακός χωρίς λόγο και αιτία έσπρωξε τον Σιμόες μέσα στην περιοχή κι ενώ η μπάλα ήταν στα χέρια του Μανδά με τον Καραντώνη να δείχνει την άσπρη βούλα και τον Ολιβέιρα να ανοίγει το σκορ (63′).

Η ΑΕΚ είχε βρει το γκολ, ουσιαστικά από το πουθενά και δέκα λεπτά μετά εκμεταλλεύτηκε το νέο λάθος των φιλοξενούμενων για να «κλειδώσει» το τρίποντο για την ομάδα του. Μετά από ωραία ομαδική ενέργεια, ο Μάνταλος βρήκε κάθετα τον Μπακάκη και αυτός με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Λιβάγια, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μανδά, που είχε βγει λανθασμένα εκτός εστιας και την είχε αφήσει ανυπεράσπιστη. Η ομάδα του Χιμένεθ είχε βρει δεύτερο τέρμα, ο Μανόλο από τον πάγκο έκανε διαχείρηση αλλά είδε έναν… πρώην να σκοράρει απέναντί της. Ο λόγος για τον Λάζαρο, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι από τον Λιβάγια, σκόραρε από την άσπρη βούλα στο 89′ αλλά αυτό δεν άλλαξε το αποτέλεσμα αλλά απλώς το σκορ (2-1).

sport-fm.gr

The post Ο Ατρόμητος… έσπρωξε την ΑΕΚ στη 2η θέση! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top