ΛΕΜΕΣΟΣ: Χειροπέδες σε οπλίτη της Ε.Φ - Φέρεται να εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση

ΛΕΜΕΣΟΣ: Χειροπέδες σε οπλίτη της Ε.Φ - Φέρεται να εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση

Χειροπέδες σε 27χρονο Συμβασιούχο Οπλίτη πέρασαν σήμερα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, σε σχέση με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε υποκατάστημα της  ΑΤΗΚ στην περιοχή Αγίας Φύλας, στη Λεμεσό, στις 13 Δεκεμβρίου 2020.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία,  μετά από αξιολόγηση στοιχείων που εξασφαλίστηκαν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 27χρονου, ο οποίος συνελήφθη και ανακρίνεται στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού.
 
Οι δράστες είχαν τοποθετήσει και πυροδοτήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος στη γυάλινη είσοδο του υποκαταστήματος, ενώ ακολούθως έριξαν δυο βόμβες μολότοφ κοντά σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας.  Υπενθυμίζεται ότι στην είσοδο του υποστατικού της ΑΤΗΚ αναγράφονταν με μπογιά- σπρέι οι φράσεις  «Όχι στα 5G» και «Υπάρχει αντίσταση».
 
Εκτιμάται πως πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που, λίγο αργότερα, επιχείρησαν να θέσουν φωτιά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Λεμεσού, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση.
 
Ο 27χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του, ενώ δεν αποκλείεται από την Αστυνομία να προκύψουν στοιχεία και για άλλους εμπλεκόμενους, καθώς δράστες ήταν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Ο Αύγουστος που θα κρίνει το Κυπριακό - Ο Φίτο ανοίγει τον κύκλο των κρίσιμων επαφών - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

Η άφιξη στην Κύπρο του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, δεν αποτελεί ακόμη μία τυπική ευρωπαϊκή επίσκεψη. Έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία το Κυπριακό φαίνεται να επανέρχεται δυναμικά στη διεθνή ατζέντα, με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και πλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιχειρούν συντονισμένα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την πρώτη ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση, έπειτα από χρόνια στασιμότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE