ΔΙΕΘΝΗ

Σήμερα η Ορκωμοσία Μπάιντεν - Σε «ασφυκτικό κλοιό» η Ουάσινγκτον

Σήμερα η Ορκωμοσία Μπάιντεν - Σε «ασφυκτικό κλοιό» η Ουάσινγκτον

Σε «ασφυκτικό κλοιό» βρίσκεται η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς σήμερα Τετάρτη, είναι η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η είσοδος στην πρωτεύουσα, αλλά και η πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή καθίσταται σχεδόν αδύνατη, αφού αξιωματούχοι ανακοίνωσαν το κλείσιμο πολλαπλών γεφυρών που συνδέουν την Ουάσινγκτον με τη Βιρτζίνια, μειώνοντας τις διαδρομές μεταξύ της πρωτεύουσας και των κατοικημένων προαστίων, μεταδίδει τα ξένα μέσα.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία και το υπουργείο Μεταφορών της Βιρτζίνια, σε ορισμένες από τις γέφυρες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για την έξοδο από την πρωτεύουσα. Επιπλέον, περιορίζεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή, με λιγότερα δρομολόγια τρένων και των δημόσιων συγκοινωνιών. Το οδικό δίκτυο κοντά στο Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο και το National Mall, είναι κλειστό. Συρματοπλέγματα έχουν υψωθεί και τσιμεντένια μπλοκ έχουν στηθεί για να προστατεύσουν μνημεία.

Η φετινή τελετή ορκωμοσίας δεν θα μοιάζει με καμιά άλλη στην Ουάσιγκτον, τόσο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους Αμερικανούς να έχουν κληθεί να μείνουν στα σπίτια τους, και να παρακολουθήσουν εικονικά την τελετή ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και υπό το φόβο ένοπλων επιθέσεων, μετά τη φονική εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top