ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Θεολόγου: Δεν πείθει ο προϋπολογισμός στη νέα του μορφή, υπάρχει ανάγκη κάθαρσης

Α. Θεολόγου: Δεν πείθει ο προϋπολογισμός στη νέα του μορφή, υπάρχει ανάγκη κάθαρσης

Σε αυτή την νέα μορφή του, ο προϋπολογισμός, δεν πείθει αφού φαίνεται ότι η στόχευση μέσα από την αύξηση των δαπανών κατά 340 εκατομμύρια δεν επαρκεί για να βοηθήσει την τόσο πληγωμένη οικονομία λόγω των περιοριστικών μέτρων και του αδικαιολόγητου σε πολλές περιπτώσεις κλεισίματος πολλών επιχειρήσεων, ανέφερε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Άννα Θεολόγου στην ομιλία της ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας

 
Πρόσθεσε ότι δεν ικανοποιεί τις θέσεις που έθεσαν αναφορικά με την προηγουμένη του μορφή διότι πλέον τα προβλήματα ξεκινούν να διογκώνονται και να πολλαπλασιάζονται, αφού ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει δόσεις που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, ενώ η επιχείρηση του παραμένει ακόμα κλειστή, ενώ έχει χάσει την δουλειά του ή ακόμα περιμένει την στήριξη από τα σχέδια της Κυβέρνησης, θα κληθεί να πληρώσει φορολογίες για προηγούμενες χρονιές χωρίς να έχει τα εισοδήματα ή την επαγγελματική δραστηριότητα πλέον, θα κληθεί να πληρώσει ενοίκια, τέλη εταιρειών, κοινωνικές ασφαλίσεις, άδειες κυκλοφορίας, και τόσες άλλες υποχρεώσεις προς ένα κράτος που έπρεπε πρώτα να προνοεί πριν να απαιτεί.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάποιοι πείστηκαν με την δημιουργία δικαστηρίων για θέματα χρηματοοικονομικής φύσης για να σώσουν τους δανειολήπτες από τις εκποιήσεις, που ήδη προσφεύγουν στα δικαστήρια και ήδη διεκδικούν πάγωμα στις διαδικασίες των εκποιήσεων.

«Απλά θα αλλάξουν όνομα στο δικαστήριο και καμιά περαιτέρω προστασία δεν θα υπάρξει. Άλλωστε αυτές οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται από την μια μέρα στην άλλη αλλά οι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους από την μια μέρα στην άλλη», είπε. Διερωτήθηκε επίσης που είναι η στήριξη για ενοίκια και οι φορολογικές ελαφρύνσεις.
 
Ανέφερε παράλληλα ότι ο ΥΠΟΙΚ επανήλθε με την πρόταση για τις κρατικές εγγυήσεις προς τις τράπεζες. «Πρωτοποριακές οι λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας από τους τεχνοκράτες του υπουργείου, δεν ξέρουν άλλες οικονομικές πολιτικές πέρα από τη στήριξη μόνο στις τράπεζες. Γιατί θέλουν κρατικές εγγυήσεις οι τράπεζες για να δώσουν δάνεια αφού πριν λίγες μέρες ανακοίνωναν κέρδη;», είπε.
 
Επέκρινε επίσης την Κυβέρνηση ότι δεν έχει ξεκάθαρη στρατηγική για την πανδημία και δρα αποσπασματικά, διοικεί το κράτος προς όφελος των λίγων των οικογενειών τους και σε βάρος των πολλών που πλουτίζει την ίδια της την τσέπη με επενδυτικά προγράμματα δισεκατομμυρίων ξεπουλώντας την κυπριακή γη σε ξένους, που προτιμά να βλέπει τις τράπεζες να ξεσπιτώνουν κόσμο και να απεργούν. «Σας φαίνεται εσάς να ενδιαφέρεται για τον συνταξιούχου, τον άνεργο και τον λήπτη επιδομάτων», διερωτήθηκε.
 
Ανέφερε επίσης ότι κρίνει πως η κοινωνία αυτή την στιγμή έχει ανάγκη «την κάθαρση από την διαπλοκή» και οι πολίτες δεν φοβούνται να ταλαιπωρηθούν, «φτάνει να καθαρίσει ο τόπος, φτάνει να φανεί ποιοι κατασπάραξαν τα δημόσια ταμεία και εκμεταλλεύτηκαν τις θέσεις εξουσίας, έστω και αν τα δώματα της πελατοκρατίας κρατούν την μπουκιά από το στόμα του λαού επειδή δεν θέλουν να ξεριζωθούν από την εξουσία τους».

Τέλος η κα. Θεολόγου είπε πως θεωρεί ηθικά σωστό αν καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός και με την δική της αρνητική ψήφο, να μην λαμβάνει την αντιμισθία του βουλευτή εις βάρος του πολίτη που θα υποφέρει, και αυτό γιατί η απόφαση της δεν έχει στόχο να πλήξει τον κόσμο αλλά βασίζεται σε επιχειρήματα για την αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης στις σημερινές συνθήκες και στην αδυναμία εξεύρεσης λύσεων.

 


 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top