Άλλες δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού για απάτη με τραπεζικούς λογαριασμούς

Άλλες δυο καταγγελίες στο ΤΑΕ Λεμεσού για απάτη με τραπεζικούς λογαριασμούς

Μετά τη χθεσινή καταγγελία 60χρονης για απάτη από μήνυμα που εμφανίζεται να προέρχεται από την Τράπεζα Κύπρου και την απώλεια 4.000 ευρώ από τον τραπεζικό της λογαριασμό, δυο ακόμα καταγγελίες έγιναν σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε από 61χρονο στο ΤΑΕ Λεμεσού, ότι ανταποκρινόμενος σε μήνυμα που έλαβε και που θεώρησε ότι προερχόταν από την τράπεζα του, καταχώρησε τους προσωπικούς του αριθμούς σε ιστοσελίδα που έμοιαζε με αυτήν της Τράπεζας Κύπρου, καθώς και άλλα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί. Λίγο αργότερα ενημερώθηκε ότι χρηματικό ποσό 70.000 ευρώ μεταφέρθηκε από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.
 
Παρόμοιο περιστατικό κατήγγειλε σήμερα και μια 60χρονη, από τον λογαριασμό της οποίας κλάπηκε χρηματικό ποσό 4.000 ευρώ, ενώ χθες, το ίδιο ποσό είχε μεταφερθεί από λογαριασμό, επίσης 60χρονης, σε λογαριασμό τραπεζικού ιδρύματος στην Ολλανδία.
 
Θύματα παρόμοιας φύσης απάτης φαίνεται να έχουν πέσει και πολίτες στη Λευκωσία.
 
Η Αστυνομία καθώς και η Τράπεζα Κύπρου κάνουν έκκληση στο κοινό να μην ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους μηνύματα τα οποία αφορούν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικό χρήστη και κωδικό πρόσβασης 1bank, κωδικούς μιας χρήσης (OTPs), αριθμούς και άλλες πληροφορίες καρτών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με τη νέα του σύνθεση συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο - Στο τραπέζι οι κρίσιμες εξελίξεις και οι διεργασίες για το Κυπριακό

Με τη νέα του σύνθεση συνέρχεται σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο - Στο τραπέζι οι κρίσιμες εξελίξεις και οι διεργασίες για το Κυπριακό

Υπό τη νέα του σύνθεση, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, συνέρχεται στις 10.00 το Εθνικό Συμβούλιο, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία καταγράφεται αυξημένη κινητικότητα στο Κυπριακό και εντείνονται οι διεργασίες ενόψει των επόμενων πρωτοβουλιών των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE