Διεύρυνση εκστρατείας εμβολιασμών στο Ισραήλ με ηλικίες 16-18

Διεύρυνση εκστρατείας εμβολιασμών στο Ισραήλ με ηλικίες 16-18

Το Ισραήλ διεύρυνε σήμερα την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19, συμπεριλαμβάνοντας τις νεαρές ηλικίες από 16 ως 18 ετών, σε αυτό που η κυβέρνηση χαρακτήρισε ως μία προσπάθεια διευκόλυνσης της συμμετοχής τους σε σχολικές εξετάσεις.

Το Ισραήλ έχει τον ταχύτερο δείκτη διάθεσης εμβολίου κατά της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, ελπίζοντας ότι θα ξανανοίξει και πάλι την οικονομία του, τον επόμενο μήνα.

Με κανονικές εισαγωγές εμβολίων από την Pfizer Inc., το Ισραήλ εξασφάλισε τουλάχιστον μία δόση για ποσοστό μεγαλύτερο του 25% από τα 9 εκατομμύρια του πληθυσμού του, από την 19η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τα εμβόλια αρχικά περιορίστηκαν για την κάλυψη των ηλικιωμένων, αλλά και για άλλες κατηγορίες υψηλού ρίσκου, αλλά τώρα, είναι διαθέσιμα στον οποιοδήποτε άνω των 40 ετών ή με τη συναίνεση των γονέων - στους νέους μεταξύ 16 και 18 ετών.

Η συμμετοχή της παραπάνω ηλικιακής ομάδας στους εμβολιασμούς, έχει νόημα «προκειμένου να διευκολυνθεί η επιστροφή τους (στο σχολείο), αλλά και η ομαλή συμμετοχή τους σε εξετάσεις», σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιστορική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία η ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Βουλή των Ελλήνων - Η ανακοίνωση της Προεδρίας

Ιστορική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία η ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Βουλή των Ελλήνων - Η ανακοίνωση της Προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE