ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη νεκρή ζώνη παραμένουν Τ/κ εργαζόμενοι, μέχρι να αλλάξουν οι όροι για τις διελεύσεις

Στη νεκρή ζώνη παραμένουν Τ/κ εργαζόμενοι, μέχρι να αλλάξουν οι όροι για τις διελεύσεις

Δεκάδες, σύμφωνα με τ/κ πληροφορίες, είναι οι εργαζόμενοι που επιστρέφοντας από τις ελεύθερες περιοχές, πέρασαν από το ε/κ σημείο ελέγχου, αλλά είχαν εγκλωβιστεί στη νεκρή ζώνη, λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας τους στον τ/κ σημείο ελέγχου, και τώρα δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του συνδέσμου «τ/κ εργαζομένων στο νότο», Γκιουρτζιάν Οσμάνμπουμπα δήλωσε ότι εάν δεν ληφθεί απόψε απόφαση από την επιτροπή του «υπουργείου υγείας» για την αλλαγή του καθεστώτος διέλευσης και για τους Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές, θα παραμείνουν εκεί μέχρι αυτό να γίνει.
 
Στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου πήγε αργά το απόγευμα ο «αστυνομικός διευθυντής» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Χουσεείν Καντίρ ο οποίος του ανέφερε πως δεν επιτρέπεται ν’ ανάψουν φωτιά – όπως προσπάθησαν νωρίτερα – και αν το ξαναπροσπαθήσουν θα συλληφθούν. O κ..Καντίρ τους κάλεσε να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που τους περίμενε για να τους μεταφέρει εκεί όπου διαμένουν όσοι εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές. Δεν έδωσε άδεια ούτε και να τους μεταφερθεί στη νεκρή ζώνη το φαγητό που έφεραν γι` αυτούς, προκαλώντας αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους-διαμαρτυρόμενους στο τ/κ σημείο ελέγχου.

Οι Τ/κ εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν ότι θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νεκρή ζώνη και αν κάποιος «αξιωματούχος» δεν πάει απόψε να μιλήσει μαζί τους και να λυθεί το ζήτημα των διελεύσεων τους, αύριο το πρωί οι συνάδελφοί τους που επίσης πραγματοποιούν την ίδια εκδήλωση διαμαρτυρίας στα Στροβίλια, θα εμποδίσουν το πρωί τη διέλευση άλλων εργαζομένων που μένουν στα κατεχόμενα και περνούν από το συγκεκριμένο οδόφραγμα για να πάνε στην εργασία τους στην Πύλα ή στις Βάσεις.
 
Λόγω της συνέχισης της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νύχτες στα κατεχόμενα και γι’ αυτή την εβδομάδα, που ξεκινά στις 22.00 μέχρι και τις 05.00, οι άλλοι τ/κ εργαζόμενοι, μέλη του εν λόγω συνδέσμου, αλλά και συγγενείς των Τ/κ εργαζομένων που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, θα αποχωρήσουν και θα επανέλθουν αύριο, νωρίς το πρωί.
 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top