ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη νεκρή ζώνη παραμένουν Τ/κ εργαζόμενοι, μέχρι να αλλάξουν οι όροι για τις διελεύσεις

Στη νεκρή ζώνη παραμένουν Τ/κ εργαζόμενοι, μέχρι να αλλάξουν οι όροι για τις διελεύσεις

Δεκάδες, σύμφωνα με τ/κ πληροφορίες, είναι οι εργαζόμενοι που επιστρέφοντας από τις ελεύθερες περιοχές, πέρασαν από το ε/κ σημείο ελέγχου, αλλά είχαν εγκλωβιστεί στη νεκρή ζώνη, λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας τους στον τ/κ σημείο ελέγχου, και τώρα δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του συνδέσμου «τ/κ εργαζομένων στο νότο», Γκιουρτζιάν Οσμάνμπουμπα δήλωσε ότι εάν δεν ληφθεί απόψε απόφαση από την επιτροπή του «υπουργείου υγείας» για την αλλαγή του καθεστώτος διέλευσης και για τους Τ/κ εργαζόμενους στις ελεύθερες περιοχές, θα παραμείνουν εκεί μέχρι αυτό να γίνει.
 
Στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου πήγε αργά το απόγευμα ο «αστυνομικός διευθυντής» της κατεχόμενης Λευκωσίας, Χουσεείν Καντίρ ο οποίος του ανέφερε πως δεν επιτρέπεται ν’ ανάψουν φωτιά – όπως προσπάθησαν νωρίτερα – και αν το ξαναπροσπαθήσουν θα συλληφθούν. O κ..Καντίρ τους κάλεσε να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που τους περίμενε για να τους μεταφέρει εκεί όπου διαμένουν όσοι εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές. Δεν έδωσε άδεια ούτε και να τους μεταφερθεί στη νεκρή ζώνη το φαγητό που έφεραν γι` αυτούς, προκαλώντας αντιδράσεις από τους παρευρισκόμενους-διαμαρτυρόμενους στο τ/κ σημείο ελέγχου.

Οι Τ/κ εργαζόμενοι πάντως δηλώνουν ότι θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη νεκρή ζώνη και αν κάποιος «αξιωματούχος» δεν πάει απόψε να μιλήσει μαζί τους και να λυθεί το ζήτημα των διελεύσεων τους, αύριο το πρωί οι συνάδελφοί τους που επίσης πραγματοποιούν την ίδια εκδήλωση διαμαρτυρίας στα Στροβίλια, θα εμποδίσουν το πρωί τη διέλευση άλλων εργαζομένων που μένουν στα κατεχόμενα και περνούν από το συγκεκριμένο οδόφραγμα για να πάνε στην εργασία τους στην Πύλα ή στις Βάσεις.
 
Λόγω της συνέχισης της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νύχτες στα κατεχόμενα και γι’ αυτή την εβδομάδα, που ξεκινά στις 22.00 μέχρι και τις 05.00, οι άλλοι τ/κ εργαζόμενοι, μέλη του εν λόγω συνδέσμου, αλλά και συγγενείς των Τ/κ εργαζομένων που βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, θα αποχωρήσουν και θα επανέλθουν αύριο, νωρίς το πρωί.
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Απολλώνειο Νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός

Aύξηση επιδόματος τέκνου: «Θετικό βήμα αλλά απαιτείται ολοκληρωμένη πολιτική», λένε Βουλευτές

ΗΠΑ: Τρομακτικό βίντεο με αστυνομικό να πυροβολεί ακινητοποιημένο αυτοκίνητο με δύο άτομα μέσα

Διέταξε έρευνα η Αστυνομία εναντίον Γερμανού για πώληση Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα - Όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος για φωτιά στην Επ. Λάρνακας - Καταζητείται δεύτερος

Απαγόρευση κινητών: Πώς θα εφαρμοστεί και ποιες είναι οι ποινές - Όσα δήλωσε η Υπουργός Παιδείας στο «Τ»Στο Απολλώνειο Νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός

Στο Απολλώνειο Νοσοκομείο μετά από αδιαθεσία ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός

Αδιαθεσία ένιωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Απολλώνειο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top