Θα προστατευτούν τα συμφέροντα σε Κύπρο, Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο, λέει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Θα προστατευτούν τα συμφέροντα σε Κύπρο, Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο, λέει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, και το Αιγαίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας που συνεδρίασε υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται ότι η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο σε κάθε πλατφόρμα, πρώτα δια της διπλωματίας και του διαλόγου.

Προστίθεται ωστόσο ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. 
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE