Θα προστατευτούν τα συμφέροντα σε Κύπρο, Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο, λέει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Θα προστατευτούν τα συμφέροντα σε Κύπρο, Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο, λέει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην στην Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο, και το Αιγαίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας που συνεδρίασε υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται ότι η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο σε κάθε πλατφόρμα, πρώτα δια της διπλωματίας και του διαλόγου.

Προστίθεται ωστόσο ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες. 
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE