ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυστηροποίηση των μέτρων στη Γερμανία για προστασία έναντι των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυστηροποίηση των μέτρων στη Γερμανία για προστασία έναντι των μεταλλάξεων του κορωνοϊού

 
H oμοσπονδιακή κυβέρνηση -προκειμένου να προστατεύσει τη Γερμανία από μεταλλάξεις του κορωνοϊού- επέβαλε από το Σάββατο εκτεταμένη απαγόρευση εισόδου για ταξιδιώτες από την Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία.


Ο αριθμός των χωρών, για τις οποίες θα ισχύουν οι περιορισμοί είναι πιθανόν να αυξηθεί πολύ σύντομα. Ο κατάλογος «θα ενημερώνεται διαρκώς», δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας. Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων, καθώς και περιοχές στις οποίες οι μεταλλάξεις αποτελούν τις «κυρίαρχες παραλλαγές του ιού».

Το διάταγμα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο εγκρίθηκε την Παρασκευή από το Υπουργικό Συμβούλιο με την διαδικασία του επείγοντος, προβλέπει προσωρινή απαγόρευση των μεταφορών. Ισχύει για ταξιδιώτες που φθάνουν «με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» από περιοχές, τις οποίες η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ως «περιοχές με μεταλλάξεις του ιού». Απαγορεύεται στις αεροπορικές εταιρείες ή στους σιδηροδρόμους η μεταφορά επιβατών από αυτές τις χώρες. Η απαγόρευση εισόδου δεν ισχύει για μεμονωμένους ταξιδιώτες που για παράδειγμα επιθυμούν να εισέλθουν στη Γερμανία με αυτοκίνητο. Δειγματοληπτικοί, αλλά εντατικοί έλεγχοι στα σύνορα θα αποτρέπουν την εξάπλωση των μεταλλάξεων του ιού.

Δεν αναμένεται η λίστα να σταματήσει στις πέντε χώρες, για τις οποίες θα ισχύει από το Σάββατο η απαγόρευση εισόδου. Εάν οι γειτονικές χώρες των περιοχών που έχουν πληγεί χαρακτηριστούν επίσης ως περιοχές με μεταλλάξεις του ιού, δεν θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος από αυτές προσώπων που δεν έχουν την κατοικία τους στην Γερμανία.

Εξαιρέσεις θα ισχύουν και για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν σε περιοχές με μεταλλάξεις του ιού. Πρόσωπα που έχουν τη μόνιμη διαμονή τους ή άδεια παραμονής στην Γερμανία θα μπορούν να εισέλθουν στην χώρα. Η διαμετακόμιση μέσω των γερμανικών αεροδρομίων θα είναι επίσης δυνατή. Θα επιτρέπονται οι ταχυδρομικές και εμπορευματικές πτήσεις και οι πτήσεις χωρίς επιβάτες, όπως και η μεταφορά ιατρικού προσωπικού. Θα είναι επίσης δυνατόν να εισέρχεται κανείς στη χώρα για «επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους».

«Οι απαγορεύσεις μεταφοράς αποσκοπούν στο να διασφαλίσουν ότι πρόσωπα από περιοχές με μεταλλάξεις του

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ απέρριψε την κριτική ότι ενώ η κυβέρνηση δίδει πάντοτε έμφαση στην ενότητα της Ευρώπης απέναντι στην πανδημία, τώρα επιβάλλει από μόνη της μέτρα. «Δεν έχει να κάνει με το "ο σώζων εαυτόν σωθήτω"», δήλωσε ο Ζάιμπερτ. Η γερμανική Κυβέρνηση συνεχίζει να συμμετέχει «πολύ εντατικά» στις συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, λαμβάνει υπόψη τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον περιορισμό των εισόδων στην ΕΕ και την αυστηροποίηση των μέτρων για τα εντός της ΕΕ ταξίδια, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. «Αλλά υπάρχει και κάποιο περιθώριο επιβολής μέτρων σε εθνικό επίπεδο», είπε.

 
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top