ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Δύσκολο το χθεσινό βράδυ - Ζημιές σε κατοικίες, εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων ΑΗΚ

ΚΥΠΡΟΣ: Δύσκολο το χθεσινό βράδυ - Ζημιές σε κατοικίες, εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων ΑΗΚ

Ζημιές σε ξενοδοχείο και κατοικίες στα Περβόλια, εκρίζωση δέντρων και αποκοπή πασσάλων της ΑΗΚ, ήταν το αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν χθες βράδυ στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σήμερα λήφθηκαν πληροφορίες για καταστροφές στη περιοχή του Φάρου στα Περβόλια, παρά το ξενοδοχείο E-Hotel, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν εντός του δρόμου κομμένα και εκριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένες πινακίδες των δημοσίων έργων, κομμάτια από μπετόν και ξύλινες και σιδερένιες περιφράξεις.

Επίσης η νότια πλευρά του ξενοδοχείου, που είναι κλειστό λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε υποστεί αρκετές ζημιές, αφού έσπασαν παραθυρόπορτες διαμερισμάτων, αφαιρέθηκε μέρος του τοίχου στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος ενώ στο υπόγειο του κτιρίου θρυμματίστηκαν τζάμια και έσπασαν εξωτερικές περιφράξεις.

Ακόμα σε κατοικίες στη γύρω περιοχή θρυμματίστηκαν οι γυάλινες παραθυρόπορτες ενώ υπέστησαν και άλλες υλικές ζημιές.

Επίσης από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκαν δύο ηλεκτρικοί πάσσαλοι της ΑΗΚ και φωτιστικά πάρκου ενώ μεγάλη διακοσμητική ψαρόβαρκα, περιουσία του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που βρίσκεται εντός του πάρκου, παρασύρθηκε και κατέληξε στη μέση του δρόμου.

Στη σκηνή κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέλη της ΑΗΚ και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών που ανέλαβαν την αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μετακίνηση των δέντρων και άλλων εμποδίων από το δρόμο.

Ακόμα προς βοήθεια μετέβησαν στη περιοχή μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, του ΟΠΕ και άλλα μέλη της Αστυνομίας, ενώ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Επίσης ο Αστυνομικός Σταθμός Κοφίνου, σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ Κοφίνου και την ΑΗΚ, ανταποκρίθηκαν σε αρκετά περιστατικά που παρατηρήθηκαν χθες βράδυ στην περιοχή Κοφίνου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα σε ταβέρνα στη Σκαρίνου αποκόπηκαν τέσσερα κυπαρίσσια τα οποία έπεσαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να κλείσουν και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς ωστόσο να αποκοπούν καλώδια της ΑΗΚ. Τα κυπαρίσσια απομακρύνθηκαν από το δρόμο από μέλη της ΕΜΑΚ.

Ακόμα λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λάρνακας παρά το Αλεθρικό, ένα μεγάλο κομμάτι από τσίγκους, πιθανόν από στέγη παράγκας, έκλεισε το δρόμο. Το κομμάτι τσίγκων μετακινήθηκε από το δρόμο από μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου και πολίτες.

Επίσης λήφθηκε πληροφορία από υπάλληλο της ΑΗΚ ότι από τους θυελλώδεις ανέμους αποκόπηκε ένα κυπαρίσσι, το οποίο απέκοψε καλώδια της Αρχής πίσω από τα Εθνικόφρονα Σωματεία Κοφίνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής.

Το κυπαρίσσι απομακρύνθηκε από το δρόμο ενώ συνεργεία της ΑΗΚ παρέμειναν στη περιοχή για αποκατάσταση της βλάβης στα καλώδια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top