Γερμανίδα Υπ.Άμυνας: Να αποφύγουμε μια νέα επιδείνωση στην Ανατολική Μεσόγειο

Γερμανίδα Υπ.Άμυνας: Να αποφύγουμε μια νέα επιδείνωση στην Ανατολική Μεσόγειο

Λίγο μετά το τέλος της σημερινής της συνάντησης στο Βερολίνο με τον Τούρκο ομόλογο της, Χουλουσί Ακάρ, η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, με δηλώσεις της χαιρέτισε την έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί. Ελπίζω όλες οι πλευρές να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία του διαλόγου. Βλέπω την Γερμανία σε έναν ρόλο διαμεσολαβητή".

Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε πως "η Τουρκία ήταν και είναι σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ, στις σημερινές όμως συνομιλίες μας έθιξα και τα δύσκολα θέματα".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Τι αφήνει πίσω η επίσκεψη Γκουτέρες-Το παρασκήνιο, το νέο πλαίσιο και η ευρωπαϊκή παρέμβαση με την άφιξη Φίτο

Μπορεί η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο να μην συνοδεύτηκε από θεαματικές ανακοινώσεις, άφησε όμως πίσω της ένα πυκνό διπλωματικό παρασκήνιο και μια σειρά από εξελίξεις που αναμένεται να καθορίσουν την πορεία του Κυπριακού τους επόμενους μήνες. Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι ιδέες που κατατέθηκαν και η κινητικότητα που ακολουθεί, δημιουργούν την εικόνα μιας νέας προσπάθειας, η οποία, παρά τις δυσκολίες, επιχειρεί να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, προς την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE