Συνάντηση Ράαμπ-Δένδια: Προσμένουν την άτυπη πενταμερή για την Κύπρο

Συνάντηση Ράαμπ-Δένδια: Προσμένουν την άτυπη πενταμερή για την Κύπρο

«Αντιλήψεις επί των προοπτικών για μια ανθεκτική λύση στην Κύπρο» μοιράστηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Βρετανίας κατά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Foreign Office.

Οι Νίκος Δένδιας και Ντόμινικ Ράαμπ είπαν ότι προσμένουν τις επικείμενες συνομιλίες για το Κυπριακό υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών.

Από εκεί και πέρα, η δήλωση του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί επαναβεβαίωσαν τη δύναμη των διμερών σχέσεων και επισήμαναν τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία της Ελλάδας, στην οποία το Ηνωμένο Βασίλειο έπαιξε κρίσιμο ρόλο.

Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις για νέες πρωτοβουλίες για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, μεταξύ άλλων στους τομείς της εκπαίδευσης, των πολιτιστικών ανταλλαγών και της άμυνας.

Οι κ.κ. Δένδιας και Ράαμπ συμφώνησαν στη σημασία της φιλόδοξης παγκόσμιας δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE