ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Κάποιοι θέλουν να κάνουν το ποδόσφαιρο μας μόνο για τους πλούσιους – Τον Μάιο να βγει ένα πενταετές-δεκαετές πλάνο»

«Κάποιοι θέλουν να κάνουν το ποδόσφαιρο μας μόνο για τους πλούσιους – Τον Μάιο να βγει ένα πενταετές-δεκαετές πλάνο»

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Γιάννος Χρυσοστόμου, ο οποίος μίλησε για τις προσπάθειες αλλαγής της προκήρυξης του πρωταθλήματος για το θέμα του υποβιβασμού δύο αντί τεσσάρων ομάδων και της διεξαγωγής του της νέας σεζόν με 14 αντί 12 ομάδες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τον περασμένο Μάιο καταθέσαμε πρόταση για 14 ομάδες. Δεν υπήρχε συμφωνία κυρίων. Εμείς είχαμε καταθέσει την άποψη μας και είχαμε πει να αφήσουμε το θέμα ανοιχτό σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα. Κάποιοι έχουν πληγεί, κάποιοι όχι, άλλοι λένε ας πρόσεχαν. Κάποιοι χωρίς να υπάρχει σκοπιμότητα επωφελήθηκαν αγωνιστικά, καθώς άλλοι πλήγηκαν, ενώ οικονομικά έχουν πληγεί όλοι και είμαστε εδώ που είμαστε. Αυτό που λένε ότι δεν πειράζονται οι προκηρύξεις δεν ισχύει, γιατί έχει ήδη πειραχτεί με το πρωτόκολλο. Δεν γίνεται την ώρα που πλήττομαι εγώ να λέω ένα και την ώρα που πλήττεται άλλος να λέω άλλα.

Θα επαναλάβω αυτό που είπα πριν από δύο εβδομάδες. Τα πράγματα να γίνουν στη βάση του σήμερα, των όσων έχουμε περάσει από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα. Και τον Μάιο να βγει ένα πενταετές – δεκαετές πλάνο, έτσι ώστε να ξέρει και ο κόσμος και όλοι, να δεσμευτούμε και γραπτώς, στη βάση όμως συγκεκριμένων μελετών, πραγματικοτήτων, αλλά και δυνατοτήτων του Κυπριακού ποδοσφαίρου, το οποίο κακά τα ψέματα, είχε χρεοκοπήσει και σώθηκε χάρη σε κάποιους και αγώνες από προσωπικές και ομαδικές θυσίες. Κάποιοι θέλουν να κάνουν το ποδόσφαιρο μας μόνο για τους πλούσιους.

Υπάρχουν δύο στοιχεία που είναι ενδεικτικά του γεγονότος. Τα τελευταία 20 χρόνια, ποιες ομάδες βγήκαν στην Ευρώπη; Οι ίδιες με μοναδική εξαίρεση τον Ερμή και την Πέγεια που διαλύθηκε. Πέρα από αυτό, με ένα φουλ πακέτο τηλεοπτικών δικαιωμάτων για έξι ομάδες, είναι πολύ περιορισμένα τα έσοδα για τις υπόλοιπες. Έτσι, τη μερίδα του λέοντος την παίρνουν οι έξι μεγάλοι. Αν αυτά δεν δείχνουν ότι οι μεγάλοι ευνοούνται και οι μικροί αδικούνται, τότε τι τα συζητάμε. Τα έσοδα από την Ευρώπη είναι αρκετά και από τη στιγμή που η δομή και το σύστημα ευνοεί τους μεγάλους, είναι φυσικό να καρπώνονται και αυτά τα έσοδα. Υπάρχει και μία εθνική ομάδα που με το υφιστάμενο σύστημα που δεν αγωνίζονται οι Κύπριοι και η εθνική έρχεται σε τρίτη μοίρα.

Όταν ο μακαριστός Κωστάκης Κουτσοκούμνης κατέθεσε πρόταση για τα 4/5 των ψήφων, τα μικρομεσαία σωματεία αντέδρασαν. Τότε διακόψαμε τη συνέλευση και κάναμε ένα διάλειμμα. Μας είχε πει να το ψηφίσουμε και μας υποσχέθηκε ότι οι ομάδες του δεύτερου γκρουπ που έπαιρναν 40.000 ευρώ, θα έπαιρναν μια επιχορήγηση από 100-120.000 ευρώ που θα εξέλειπε αυτές τις ανισότητες. Αυτή ήταν μια δέσμευση του και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή και δεν κατάφερε να την υλοποιήσει. Το είχα θέσει το 2018 ενώπιων των μελών, όταν ανέλαβε ο νυν πρόεδρος, ο κ. Κούμας και μας είχε πει ότι είμαστε σε δοκιμαστικό στάδιο με τις 12 ομάδες και θα το συζητήσουμε. Δυστυχώς πέρασαν τα χρόνια και όχι τις 120.000 ευρώ δεν πήραμε, αλλά ούτε τις 40.000. Αυτό το γνώριζαν και οι big-6.

Την πρόταση των 10 μελών που ζήτησαν τη συνέλευση για αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και του επόμενου, την γνωρίζετε. Είναι οριακό να περάσει ή να μην περάσει. Είναι σεβαστή η κάθε άποψη και απόφαση του κάθε σωματείου. Από εκεί και πέρα, είχατε την αίσθηση ότι θα περνούσε η πρόταση, εγώ είχα πει όμως ότι είναι διπλής παραλλαγής και έτσι είναι αυτή τη στιγμή. Αν κρατήσουν τη θέση τους τα σωματεία όπως είναι τώρα τα δεδομένα, θα περάσει. Τα περί αντιποίνων δεν τα συμμεριζόμαστε και δεν υπάρχει λόγος να φτάνουμε στα άκρα».

The post «Κάποιοι θέλουν να κάνουν το ποδόσφαιρο μας μόνο για τους πλούσιους – Τον Μάιο να βγει ένα πενταετές-δεκαετές πλάνο» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top