ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλληλεγγύη Κυπρίων του ΗΒ προς εβραϊκή κοινότητα με αφορμή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Αλληλεγγύη Κυπρίων του ΗΒ προς εβραϊκή κοινότητα με αφορμή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Την αλληλεγγύη και υποστήριξή τους στην εβραϊκή κοινότητα με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου) εξέφρασαν με επιστολές τους προς τον Αρχιραβίνο Ηνωμένου Βασιλείου και Κοινοπολιτείας και την Πρέσβη του Ισραήλ στο Λονδίνο τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων.

Στις επιστολές σημειώνουν τη συγκίνηση που τους προκάλεσε το ελπιδοφόρο μήνυμα περί επιβίωσης και για το «φως μέσα στο σκοτάδι» που μετέφερε μέσα από την ομιλία του με αφορμή την ημέρα μνήμης ο Αρχιραβίνος Εφραίμ Μιρβίς.

Οι υπογράφοντες σημειώνουν ότι η εβραϊκή και η κυπριακή κοινότητα πρέπει να ενώσουν τα χέρια και να διασφαλίσουν ότι η ειρήνη, η ανεκτικότητα και η φιλία θα ενώνουν τους δύο λαούς. Υπενθυμίζουν δε την αγκαλιά που πρόσφερε η Κύπρος στον εβραϊκό λαό μετά από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τονίζουν επίσης τα πολλά κοινά και τη συμβίωση των δύο κοινοτήτων στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς και το πώς με τις οικογενειακές και κοινοτικές αξίες που μοιράζονται εργάζονται σκληρά για να μορφώσουν τα παιδιά τους.

Οι Κύπριοι της Βρετανίας που υπογράφουν τις επιστολές εκφράζουν την πρόθεση να εργαστούν από κοινού με την εβραϊκή κοινότητα ώστε να διασφαλιστεί πως το μέλλον μπορεί να φέρει ελπίδα και ευκαιρίες, βασισμένες στις καλές αξίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο σεβασμό για τον άλλον.

Επισημαίνουν τις καθημερινές απειλές που υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία από την Τουρκία και δηλώνουν ότι παρακολουθούν με φρίκη τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων του Προέδρου Ερντογάν στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Ιράκ αλλά και τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των κυπριακών υδάτων.

«Ελπίζουμε ότι θα επικρατήσει η ειρήνη και ότι θα παραμείνουμε δυνατοί φίλοι και σύμμαχοι με τους Ισραηλινούς γείτονες μας. Ας εμφυσήσουμε στις νεολαίες μας την ηθική της κοινωνίας των πολιτών. Ο ρατσισμός, η προκατάληψη και ο αντισημιτισμός δεν έχουν θέση στην καρδιά μας και ενώ ενθυμούμαστε τα δεινά που περάσαμε, πρέπει να έχουμε μηδενική ανοχή για τέτοιες ακραίες και καταστροφικές ιδέες. Μαζί μπορούμε να ανάψουμε ένα κερί», καταλήγουν οι επιστολές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων απαρτίζεται από τους Κίκη Χριστοφίδη, Παντελή Δημοσθένους, Σεραφείμ Διάκου, Ηλία Δινένη, Ελίσα Έλληνα, Νικόλα Γαλάζη, Γιώργο Γεωργίου, Γιώργο Χατζηπαυλή, Ιωάννη Κούβαρο, Λεωνίδα Λεωνίδου, Σπύρο Νεοφύτου, Μαρί Νίκολσμπι, Σπύρο Παπαχαραλάμπους, Δώρο Παρτασίδη, Γιώργο Πίππα, Τάσο Πογιατζή, Στέλλα Πρωτόπαππα-Δινένη, Ορέστη Ρωσίδη, Νίκο Σαββίδη, Αντώνη Σαββίδη, Τζον Στεργίδη, Ανδρέα Ταμπουρίδη, Γλαύκο Βασιλείου και Ντένις Ζήνωνα.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top