Ανανέωση της θητείας της UNFICYP από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Ανανέωση της θητείας της UNFICYP από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το ψήφισμα S/RES/2561 (2021) για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, UNFICYP, κυκλοφόρησε σήμερα, 3.2.2021, ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το ψήφισμα, το οποίο είχε υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στις 29.1.2021, μέσω διαδικτυακής συνάντησης, ανανεώνει για ακόμη έξι μήνες τη θητεία της UNFICYP, μέχρι την 31 Ιουλίου 2021.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.