ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου ο επόμενος γύρος των διερευνητικών

Μητσοτάκης: Τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου ο επόμενος γύρος των διερευνητικών

«Ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» χαρακτήρισε τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Reuters, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Μαρτίου.

«(Τις) Αναμένω εντός του επόμενου μήνα, κάποια στιγμή προς τα τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Είναι ένα καλό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε, και πρόσθεσε ότι σίγουρα θα γίνουν πριν την προγραμματισμένη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις 25 Μαρτίου.

Αναφορικά με το ζήτημα των εμβολιασμών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της απόφασης για συντονισμένες προσπάθειες αγορών εμβολίων των κρατών μελών της ΕΕ μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστηρίζοντας πως οι μικρότερες χώρες του μπλοκ θα αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα διαπραγματεύσεων μόνες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η επιλογή της κεντρικής διαχείρισης των αγορών εμβολίων ήταν σωστή. «Μπορώ να σας πω, ως μια μικρή χώρα, δεν θέλω να διαπραγματεύομαι μόνος μου με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Είμαι χαρούμενος που η Ευρώπη διαπραγματεύτηκε συνολικά. Ναι υπήρχαν επιπλοκές, ναι υπήρχαν ζητήματα, αλλά ας μην ξεχάσουμε την μεγάλη εικόνα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top