Ολοκληρώθηκε σε επιτροπή του ΕΚ, η πρώτη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Ι. Λαγού

Ολοκληρώθηκε σε επιτροπή του ΕΚ, η πρώτη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Ι. Λαγού

Ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η πρώτη συνεδρίαση στη νομική επιτροπή (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή και στη συνέχεια ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.

Η Συνεδρίαση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, συμφώνως προς τυπικό και τον εσωτερικό κανονισμό του ΕΚ. Η εισηγήτρια ευρωβουλευτής Manon Aubry παρουσίασε την υπόθεση, όπως προκύπτει από την πέραν των 2000 σελίδων δικογραφία που διαβίβασαν οι ελληνικές αρχές, ενώ ακολούθησε και μια πρώτη συζήτηση. Στη συνέχεια ο εν λόγω ευρωβουλευτής θα κληθεί ενώπιον της Επιτροπής σε ακρόαση, πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου. Θα ακολουθήσει γνωμάτευση της επιτροπής και ψηφοφορία στην ολομέλεια επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο Αντώνης Δημητρίου, δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.