Ολοκληρώθηκε σε επιτροπή του ΕΚ, η πρώτη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Ι. Λαγού

Ολοκληρώθηκε σε επιτροπή του ΕΚ, η πρώτη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Ι. Λαγού

Ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η πρώτη συνεδρίαση στη νομική επιτροπή (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή και στη συνέχεια ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού.

Η Συνεδρίαση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, συμφώνως προς τυπικό και τον εσωτερικό κανονισμό του ΕΚ. Η εισηγήτρια ευρωβουλευτής Manon Aubry παρουσίασε την υπόθεση, όπως προκύπτει από την πέραν των 2000 σελίδων δικογραφία που διαβίβασαν οι ελληνικές αρχές, ενώ ακολούθησε και μια πρώτη συζήτηση. Στη συνέχεια ο εν λόγω ευρωβουλευτής θα κληθεί ενώπιον της Επιτροπής σε ακρόαση, πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου. Θα ακολουθήσει γνωμάτευση της επιτροπής και ψηφοφορία στην ολομέλεια επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρε πριν μεταβεί στην Κύπρο για νέο κύκλο επαφών γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE