Καταστροφικές συνέπειες στην φροντίδα καρκινοπαθών έχει η πανδημία, λέει ο ΠΟΥ και ξεκινά εκστρατεία

Καταστροφικές συνέπειες στην φροντίδα καρκινοπαθών έχει η πανδημία, λέει ο ΠΟΥ και ξεκινά εκστρατεία

Καταστροφικές συνέπειες έχει η πανδημία στο θέμα της διάγνωσης και της φροντίδας των καρκινοπαθών, επισήμανε την Πέμπτη ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Χανς Κλούγκε.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Κλούγκε είπε ότι σήμερα ο ΠΟΥ ξεκινά μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία για καλύτερο έλεγχο και πρόληψη του καρκίνου, και καλωσόρισε τον Σουηδό Άρον Άντερσον ως Πρέσβη Καρκίνου για τον ΠΟΥ Ευρώπης.

Ο κ. Κλούγκε τόνισε ότι η διασφάλιση της συνέχειας της φροντίδας κατά του καρκίνου, ταυτόχρονα με την καταπολέμηση της πανδημίας, ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τις χώρες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του ΠΟΥ.

Σε μια κανονική χρονιά, ανέφερε, ο καρκίνος σκοτώνει περίπου 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι από την αρχή της πανδημίας, ο ΠΟΥ διαπίστωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, σε 122 από τις 163 χώρες, η φροντίδα για μη μεταδοτικές ασθένειες είχε διακοπεί και ότι μια στις τρεις χώρες στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια διέκοψε εν μέρει ή πλήρως τις ιατρικές υπηρεσίες κατά του καρκίνου.

Δίνοντας παραδείγματα, είπε ότι διαγνώσεις και θεραπείες καθυστερούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των θανάτων από καρκίνο του παχέος εντέρου κατά 15% και 9% για καρκίνο του μαστού τα επόμενα 5 χρόνια.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE