Δευτέρα αρχίζουν οι διαδικασίες ανοικοδόμησης διατηρητέων – Εξασφάλισαν μισό εκατομμύριο εγγύηση από τον Αρχιεπίσκοπο

Δευτέρα αρχίζουν οι διαδικασίες ανοικοδόμησης διατηρητέων – Εξασφάλισαν μισό εκατομμύριο εγγύηση από τον Αρχιεπίσκοπο

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε αποδεκτή η πρόταση της Αρχιεπισκοπής για την άμεση ανοικοδόμηση των διατηρητέων που κατεδαφίστηκαν με εντολή του Αρχιεπίσκοπου προ ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η απόφαση είναι άμεση και από Δευτέρα αρχίζουν οι προετοιμασίες για το σχέδιο ανοικοδόμησης το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο σε δύο περίπου μήνες και αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα έργα ανοικοδόμησης των διατηρητέων.

Μάλιστα έχει εξασφαλιστεί μισό εκατομμύριο εγγυητική από τον Αρχιεπίσκοπο, χρηματικό ποσό το οποίο θα κατασχεθεί σε περίπτωση που δεν προχωρήσει με τη διαδικασία ανοικοδόμησης.

Όπως πληροφορούμαστε μεγάλη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων για το αν θα προχωρήσουν σε άμεση ανάκληση της πολεοδομικής άδειας του έργου, κάτι που ουσιαστικά θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο εάν τελικά αποφασιζόταν.

Αντ’ αυτού αποφασίστηκε πως εκτός από την κατάσχεση του χρηματικού ποσού θα προχωρήσουν και στην ανάκληση της πολεοδομικής άδειας σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η συμφωνία με την Αρχιεπισκοπή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Πακιστάν, Τουρκία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία προτείνουν σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ στα πρότυπα της Διώρυγας του Σουέζ

Το Πακιστάν φιλοξένησε σήμερα συνομιλίες με την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διαμεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν και οι αρχικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε προτάσεις για το εκ νέου άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ για τη ναυτιλία, είπαν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE