ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκίνησαν τα εξώδικα στους εργαζομένους – Καταγγέλθηκαν τρεις

ΚΥΠΡΟΣ: Ξεκίνησαν τα εξώδικα στους εργαζομένους – Καταγγέλθηκαν τρεις

Στοχευμένοι έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Υγείας, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε χώρους εργασίας για διαπίστωση του βαθμού συμμόρφωσης των εργαζομένων και εργοδοτών στην υποχρέωση διενέργειας ελέγχου με rapid test, καθώς και της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Με βάση τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν σε χώρους εργασίας σε όλες τις Επαρχίες την περίοδο 1-5 Φεβρουαρίου, διαπιστώθηκε συμμόρφωση εκ μέρους των εργαζομένων και των εργοδοτών, γεγονός που αντιμετωπίζεται ως πολύ θετικό στην προσπάθεια για παρεμπόδιση της διασποράς του COVID-19 στην κοινότητα και ασφαλή επιστροφή των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ελέγχθηκαν 1,137 επιχειρήσεις και 3,701 εργαζόμενοι σε αυτές. Σε τρεις περιπτώσεις εργαζομένων διαπιστώθηκε μη συμμόρφωση και εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο.

Συγκεκριμένα, ελέγχθηκαν 619 κουρεία/κομμωτήρια και 1,173 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, 152 ινστιτούτα αισθητικής και 200 εργαζόμενοι, 231 υπεραγορές/παντοπωλεία και 2,024 εργαζόμενοι και 135 περίπτερα και 304 εργαζόμενοι.

Οι έλεγχοι των Υγειονομικών Υπηρεσιών σε επιχειρήσεις συνεχίζονται και εντατικοποιούνται. Καλούνται οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι όπως επιδεικνύουν τη μέγιστη συμμόρφωση με τις πρόνοιες των Διαταγμάτων

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top