ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κέρκεζ για την πορεία της ΑΕΛ, για Σοφοκλέους, Μπουνόζα, Στραχίνια και… Πέτεφ

Κέρκεζ για την πορεία της ΑΕΛ, για Σοφοκλέους, Μπουνόζα, Στραχίνια και… Πέτεφ

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα reprezentacija.ba, παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ, ο οποίος μίλησε για την πορεία της Λεμεσιανής ομάδας, τον Ιβάιλο Πέτεφ, τον Γκόρνταν Μπουνόζα, αλλά και για τον γιο του, Στραχίνια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πορεία της ΑΕΛ: «Είναι έκπληξη το ότι βρισκόμαστε στην κορυφή, αν υπολογίσουμε ότι η ΑΕΛ δεν ανήκει στην αφρόκρεμα του Κυπριακού ποδοσφαίρου, όσον αφορά το μπάτζετ. Έχουμε το 7ο μπάτζετ της Α΄ κατηγορίας, αλλά υπάρχει ένα πλάνο. Ο πρόεδρος σκέφτεται τα πάντα. Καταφέραμε να κάνουμε μία καλή ομάδα, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα. Θα ήταν τέλειο αν κερδίσουμε τον τίτλο, αλλά δεν υπάρχει χώρος για ευφορία. Υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος. Υπάρχουν και τα πλέι-οφ με ακόμη δέκα παιχνίδια».

Για την τριετία που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας: «Είμαι ικανοποιημένος με το πως εξελίσσεται η προπονητική μου καριέρα μέχρι τώρα. Τη σεζόν 2018-2019 κέρδισα και το κύπελλο με την ΑΕΛ».

Για το αν μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να βγάλει αρκετά χρήματα στην Κύπρο: «Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις σε αυτό. Κατά τη γνώμη μου, μπορείς να πάρεις αρκετά καλά χρήματα εδώ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν υψηλά συμβόλαια, αλλά υπάρχουν και πολλοί που παίρνουν λιγότερα. Ξέρετε, η Κύπρος είναι μία όμορφη χώρα για να ζεις, το κλίμα είναι ιδανικό και δεν γίνονται μακρινά ταξίδια. Θα πάρω σαν παράδειγμα τον Ντανιέλ Πράνιτς που ήρθε στην Κύπρο μετά που αγωνίστηκε σε Μπάγερν, Σπόρτινγκ και Παναθηναϊκό. Βρήκε την ηρεμία του εδώ. Τώρα είναι προπονητής σε ομάδα Β΄ κατηγορίας».

Για το ότι υπάρχουν κι άλλοι Βόσνιοι στην ΑΕΛ: «Το καλοκαίρι έφερα τον Γκόρνταν Μπουνόζα που έπαιξε με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Βοσνίας. Είναι έμπειρος παίκτης και σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει. Δυστυχώς είχε έναν τραυματισμό αρκετά νωρίς, είχε προβλήματα με τη μέση του, αλλά μετά από τρεις μήνες ξεκίνησε να παίζει και πάλι. Ο γιος μου ο Στραχίνια είναι επίσης στην πρώτη ομάδα. Πάντα προσπαθούμε να βγάζουμε μερικούς παίκτες από την δεύτερη ομάδα στην έναρξη της σεζόν. Ήταν ο τέταρτος στόπερ, αλλά άρχισε να παίρνει ευκαιρίες στην απουσία κάποιων παικτών και στο τέλος τα κατάφερε. Δεν είναι εύκολο ούτε γι΄ αυτόν, ειδικά από τη στιγμή που ο πατέρας του είναι προπονητής, αλλά ο γήπεδο είναι ο καθρέφτης και δεν υπάρχει καμία έκπτωση γι΄ αυτόν».

Για το ότι ο Στραχίνια έπαιξε μέχρι στιγμής στις μικρές Εθνικές της Κύπρου, ενώ ο Ντούσαν έπαιξε για τη Βοσνία: «Ναι, ήδη έπαιξε αρκετά παιχνίδι για τις μικρές Εθνικές ομάδες της Κύπρου. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, ίσως να κάνει καλύτερη καριέρα από εμένα. Από αυτόν εξαρτάται. Όσο για το αν θα παίξει για τη Βοσνία, δεν θα ήθελα να ανοίξω αυτή την ιστορία. Είναι εύκολο να αποφασίσει, αν φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή, σέβεται την χώρα όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στην Κύπρο είναι πολύ δίκαιοι μαζί του. Θα δούμε τι θα γίνει».

Για τον Ιβάιλο Πέτεφ: «Όταν ήταν προπονητής στην ΑΕΛ, εγώ ήμουν στη δεύτερη ομάδα. Δουλέψαμε εξαιρετικά μαζί, έχω μόνο καλά λόγια να πω γι΄ αυτόν, όπως και όλοι οι Κύπριοι. Πήγε τόσο καλά στην ΑΕΛ, έφυγε χωρίς τίτλο την τελευταία στιγμή. Ως προπονητής έχει εμπειρία, γνώση και ελπίζω ότι θα πάρει καλά αποτελέσματα με την Εθνική Βοσνίας, αλλά πρώτα πρέπει να ενωθούν κάποια πράγματα, και πρώτα απ’ όλα εννοώ την ατμόσφαιρα. Χωρίς αυτή, είναι δύσκολο να περιμένουμε αποτελέσματα».

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα…

The post Κέρκεζ για την πορεία της ΑΕΛ, για Σοφοκλέους, Μπουνόζα, Στραχίνια και… Πέτεφ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top