Τουρκικά ΜΜΕ: Τέταρτο γεωτρύπανο αγόρασε η Τουρκία

Τουρκικά ΜΜΕ: Τέταρτο γεωτρύπανο αγόρασε η Τουρκία

Τέταρτο γεωτρύπανο αγοράζει η Τουρκία μετά το Φατίχ, το Γιαβούζ και το Κανουνί, σύμφωνα με φιλοκυβερνητικό κανάλι ATV το οποίο υποστηρίζει ότι έχει γίνει προκαταρκτική συμφωνία για το πλοίο το οποίο θα φτάσει από τη Νορβηγία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για το Πόλετ Ντόλφιν το οποίο έχει κατασκευαστεί στην Νότιο Κορέα το 2014 και το χρησιμοποιεί εδώ και κάποια χρόνια μια νορβηγική εταιρεία. Τεχνολογικά είναι ανώτερο από τα άλλα τρία γεωτρύπανα που αγόρασε η Τουρκία, έχει μήκος 229 μέτρα και 36 μέτρα μήκος και μπορεί να κάνει γεώτρηση μέχρι 12.100 μέτρα βάθος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.