ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Απέδρασε» με την πρόκριση στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

«Απέδρασε» με την πρόκριση στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Ύστερα από κακό ποιοτικά ματς στο Ιβανώφειο, ο ΠΑΟΚ νίκησε 63-61 στο «θρίλερ» τον Ηρακλή και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου!

«Πέταξε» στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ!

Σε ένα πολύ… ροκ παιχνίδι στο Ιβανώφειο, με τις διαφορές εκατέρωθεν να κάνουν εύκολα «φτερά», ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε 63-61 τον Ηρακλή και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου, που περιμένει ήδη ο Προμηθέας Πάτρας (12/2).

Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Σαγκς, ο οποίος αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Λοβ για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, καθώς είχε 21 πόντους.

Από τον «Γηραιό», ξεχώρισε ο Χάνλαν με 17π., αλλά τον στερήθηκε στο τελευταίο λεπτό, καθώς αποβλήθηκε με πέντε φάουλ.

Το ματς

Σε αργό τέμπο κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να ήταν μαζί (5-5). Στη συνέχεια, οι Σαγκς και Καββαδάς κουβάλησαν επιθετικά τον Ηρακλή για το πρώτο σημαντικό προβάδισμα (15-9).

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ στην επίθεση ήρθε με τον Λοβ, αλλά οι Βεργίνης και Χάτσερ έστειλαν τους γηπεδούχους στο +6 (20-14), στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Μέσα από την εξαιρετική του άμυνα, ο Ηρακλής κράτησε τον ΠΑΟΚ χωρίς καλάθι για πάνω από τέσσερα λεπτά στη δεύτερη περίοδο και με ένα δικό του 9-0, χάρη σε σουτ από την περιφέρεια, ξέφυγε στο +15 (29-14).

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να αντιδράσουν, όπου υποχρεώνοντας τον «Γηραιό» σε λάθη και άστοχες επιθέσεις και με τους Λοβ και Μαργαρίτη να δίνουν λύσεις, έκαναν ένα επιμέρους σκορ 1-12 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μειώνοντας σε 30-26.

Πιο δυνατά μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής και με ένα επιμέρους 7-2, πήγε στο +9 (37-28), στο 24’. Η νέα αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε ξανά με τον Λοβ και ένα δικό του 4-0 (37-32).

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η αστοχία και των δύο ομάδων, έδωσε πολλές ευκαιρίες για εκατέρωθεν επιθετικά ριμπάουντ και έτσι κρατούσαν επαφή με το σκοράρισμα, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» όμως να κάνει την ανατροπή με Τσαλμπούρη και Καμπερίδη, κλείνοντας μπροστά (42-43), την τρίτη περίοδο.

Με… φτερά στα πόδια μπήκε ο ΠΑΟΚ στην τέταρτη περίοδο, με τους Γκρίφιν και Λοβ να κάνουν ένα 11-0 για το +12 (42-54), στο 34’! Εκεί, οι Χάνλαν και Χάτσερ απάντησαν με ένα 8-0 για τον Ηρακλή, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να κάνει εκείνος για το +9 (50-59), στο 36’.

Όμως, ο Χάνλαν πήρε ξανά… μπρος για τον «Γηραιό» και με ένα δικό του 7-0, έφερε το ματς στο καλάθι (57-59), στο 38’. Στη συνέχεια, ο Καναδός των γηπεδούχων αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, με τον ΠΑΟΚ να μην χάνει το προβάδισμά του και να παίρνει τη νίκη-πρόκριση με σκορ 61-63, αφού ο Σαγκς αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή.

Έκανε τη διαφορά: Ο Ζερμέιν Λοβ. Εκτός από πρώτος σκόρερ με 21 πόντους, ήταν και εκείνος που κρατούσε τον ΠΑΟΚ, όταν το ματς είχε «στραβώσει» και η ομάδα του κυνηγούσε στο σκορ.

Για… πάγκο: Ο Μήτρου-Λονγκ. Αγωνίστηκε για 16:20’’ χωρίς να προσφέρει στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη. Ούτε πόντο στις τρεις προσπάθειες που πήρε, ενώ δεν έδωσε ούτε ασίστ.

Η στιγμή του ματς: Ένα τρομερό επιμέρους σκορ 5-26 του ΠΑΟΚ, με το οποίο μετέτρεψε το 37-28 στο 24’, σε 42-54 στο 34’!

Το στατιστικό του αγώνα: Τα 4/25 τρίποντα του Ηρακλή και τα 4/18 του «Δικεφάλου του Βορρά».

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 30-26, 42-43, 61-63.

Ηρακλής (Καλύβας): Ενετσιόνια 8 (1), Σαγκς 5, Ίμπανκς 3 (1), Σχίζας, Καββαδάς 9, Γεωργαλάς, Τσαϊρέλης 2, Μπόουλιν 5 (1), Βεργίνης 3, Χάνλαν 17 (11/12β.), Χάτσερ 9 (1).

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Μπιτς, Κονατέ 4, Λοβ 21, Γκρίφιν 11 (1), Τσαλμπούρης 4, Μαργαρίτης 6, Κακλαμανάκης 2, Καμπερίδης 11 (3), Παπαντωνίου 2, Τέρνερ 2.

Πηγή: sport-fm.gr

The post «Απέδρασε» με την πρόκριση στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top