Κυπριακό: Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο στηρίζουν οι ΗΠΑ

Κυπριακό: Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο στηρίζουν οι ΗΠΑ

Τη στήριξη των ΗΠΑ σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο επανέλαβε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι η μόνη λύση στην Κύπρο είναι τα δύο κράτη, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε την πάγια αμερικανική υποστήριξη της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
 
«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν μία κυπριακής ηγεσίας συνολική διευθέτηση για επανένωση της νήσου ως διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, όπως και την ευρύτερη περιοχή. Καλωσορίζουμε τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ να διευκολύνει την επανέναρξη των πολιτικών συζητήσεων», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντπάρτμεντ.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας του Προέδρου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ – Οι δύο άξονες και η απάντηση στον Ερντογάν και το «α λα καρτ» διεθνές δίκαιο

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών κινήθηκε γύρω από το Κυπριακό, την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά και τον ευρύτερο γεωπολιτικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE