ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Υπουργείο Γεωργίας διαβεβαιώνει τους αγρότες ότι παρακολουθεί τις επιπτώσεις της πανδημίας

Το Υπουργείο Γεωργίας διαβεβαιώνει τους αγρότες ότι παρακολουθεί τις επιπτώσεις της πανδημίας

Τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και τις επιπτώσεις της πανδημίας για τους αγρότες, και θα συνεχίσει τις υποστηρικτικές παρεμβάσεις του, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και των διαθέσιμων πόρων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα, εκφράζει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σχολιάζοντας την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες στη ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου.

 
Σε σημερινή ανακοίνωση το Υπουργείο Γεωργίας τονίζει πως «η Κύπρος ήταν μια από τις λίγες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στήριξε άμεσα τον πρωτογενή της τομέα, με συγκροτημένο τρόπο, τόσο με εθνικούς όσο και με ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας».
 
Αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την τεράστια συμβολή των αγροτών στη διασφάλιση της επάρκειας και της ασφάλειας των τροφίμων στην αγορά, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας του Covid-19».
 
Προσθέτει ότι Κυβέρνηση αναγνωρίζει επίσης ότι ο αγροτικός τομέας «έχει πληγεί από τις επιπτώσεις των μέτρων περιορισμού της πανδημίας και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί, στηρίζοντας τον αγροτικό μας κόσμο αυτή τη δύσκολη περίοδο».
 
Το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι «από τον περασμένο Μάρτιο κιόλας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε μια σειρά από στοχευμένα σχέδια, με στόχο τη στήριξη του αγροτικού τομέα και την ανάκαμψη του εισοδήματος των αγροτών».
 
Μέχρι σήμερα, προσθέτει, εγκρίθηκαν μέσα από πέντε διαδοχικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου γύρω στα 30 μέτρα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ.
 
Αναφέρει επίσης ότι τα μέτρα αυτά είχαν είτε οριζόντιο χαρακτήρα και αφορούσαν όλους τους αγρότες (πχ. μέτρα για μειωμένη χρέωση του νερού), είτε αφορούσαν συγκεκριμένους κλάδους αγροτών που τεκμηριωμένα είχαν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Η διαμόρφωση των μέτρων αυτών, έγινε μέσα από μια ευρεία διαβούλευση με τις αγροτικές οργανώσεις, με τις οποίες έχει αναπτυχθεί μια γόνιμη συνεργασία, αλλά και με τους ίδιους τους αγρότες, κατά τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Γεωργίας και τους συνεργάτες του σε ολόκληρη την Κύπρο», προσθέτει.
 
Επιπλέον, το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι η τελευταία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για στήριξη του αγροτικού τομέα λήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και αφορά στήριξη συγκεκριμένων ομάδων παραγωγών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και σημειώνει πως μια εκ των ομάδων που έλαβαν στήριξη είναι και η ΣΕΔΙΓΕΠ Παραλιμνίου.

Αναφέρει επίσης ότι οι αγρότες «επωφελήθηκαν και από όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της πανδημίας και υλοποιούνται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top