ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζητούν παραίτηση Γιολίτη για τη βία των αστυνομικών σε διαδηλωτές – «Οφείλει να πάψει να κρύβεται»

Ζητούν παραίτηση Γιολίτη για τη βία των αστυνομικών σε διαδηλωτές – «Οφείλει να πάψει να κρύβεται»

Την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως ζητούν πολιτικά κόμματα, μετά από τις εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, με αστυνομικούς να ασκούν υπέρμετρη βία σε διαδηλωτές.

Μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λευκωσία, οι διαδηλωτές καταγγέλουν ότι τους ασκήθηκε βία χωρίς λόγο, αφού οι ίδιοι διαδήλωναν ειρηνικά. Συγκεκριμένα οι ανακοινώσεις από τα πολιτικά κόμματα διαδέχονται η μία την άλλη με όλους να ζητάνε την άμεση παραίτηση της Υπουργού.

Σημειώνεται ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας. 

ΑΚΕΛ: «Οι συνολικές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης δεν αναιρούν τις ευθύνες της Υπουργού, η οποία άλλωστε έχει δείξει δείγματα γραφής της νοοτροπίας και των πρακτικών της. Η Υπουργός οφείλει να πάψει να κρύβεται. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τα κρούσματα κρατικού αυταρχισμού και η παραίτηση της Υπουργού αποτελεί μονόδρομο.»

ΔΗΚΟ: «Για τα έκτροπα υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική ευθύνη η οποία πρέπει να αναληφθεί. Ως Δημοκρατικό Κόμμα αναμένουμε ότι η Υπουργός Δικαιοσύνης θα πράξει το αυτονόητο: να παραιτηθεί»

Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών: «Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτά τα φαινόμενα; Μήπως θα επιχειρηθεί και πάλι να μετακυλιστεί η ευθύνη στην Αστυνομία; Ποιες οι ευθύνες της πολιτικής προϊστάμενης της Αστυνομίας, της υπουργού κ. Γιολίτη; Μήπως αυτά τα γεγονότα αποτελούν ακόμα ένα λόγο για παραίτηση;»

ΕΔΕΚ: «Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ καταδικάζει την υπέρμετρη βία που υπέδειξαν χθες οι αστυνομικές αρχές στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λευκωσία και τονίζει πως τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν ούτε την αστυνομία ούτε καθρεφτίζουν τον αναγκαίο σεβασμό που οφείλει ένα ευρωπαϊκό κράτος να επιδεικνύει απέναντι στους πολίτες του.»

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Τα χθεσινά επεισόδια που είδαμε να καταγγέλλονται και αφορούν άσκηση υπέρμετρης βίας από μέρους της Αστυνομίας σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς στη Λευκωσία, χρήζουν σοβαρής διερεύνησης»

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: «Με την χθεσινή υπέρμετρη βία που επέδειξε η Αστυνομία Κύπρου και οι δυνάμεις καταστολής εναντίον διαδηλωτών, αποδεικνύεται ότι έχει καταλυθεί η δημοκρατία και μας θυμίζουν εικόνες από την αμερικανική βία εναντίον του George Floyd, οι οποίες πυροδότησαν κύμα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη με το σύνθημα Black Lives Matters. Δεν γίνονται αποδεκτές σε καμμιά περίπτωση αυτές οι δικτατορικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στα μαύρα χρόνια του ολοκληρωτισμού. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και οι υπεύθυνοι να παραιτηθούν και να φύγουν.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top