Δάνειο 500 εκ. ΤΛ θα πάρουν τα κατεχόμενα για τις υποχρεώσεις του 'κράτους'

Δάνειο 500 εκ. ΤΛ θα πάρουν τα κατεχόμενα για τις υποχρεώσεις του 'κράτους'

Το «υπουργικό συμβούλιο» αποφάσισε, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, να εξουσιοδοτήσει το «υπουργείο οικονομικών» να προβεί εκ νέου σε δανεισμό λόγω του ελλείμματος που δημιουργήθηκε στα «δημόσια οικονομικά».

Σύμφωνα με την απόφαση, ο δανεισμός θα ανέρχεται στα 500 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (ΤΛ) (περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ) για να μπορεί το «κράτος» να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Σε δηλώσεις του ο «υπουργός οικονομικών» Ντουρσούν Ογούζ ανάφερε ότι λόγω της απόφασης για εγκλεισμό δεν υπάρχουν έσοδα στα ταμεία του «κράτους» εδώ και μία βδομάδα και ότι για τον Φεβρουάριο υπάρχει έλλειμμα της τάξης των 300-400 εκατομμυρίων ΤΛ (μεταξύ 35 και 45 εκατ. ευρώ) στον «προϋπολογισμό».

«Είναι αδύνατον να πληρωθούν οι μισθοί χωρίς δανεισμό», είπε ο Ογούζ σημειώνοντας ότι η απώλεια εισοδήματος λόγω του εγκλεισμού ανήλθε στα 200-250 εκατομμύρια ΤΛ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές του 2026 - Λεπτό προς λεπτό η διαδικασία

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Βουλευτικές του 2026 - Λεπτό προς λεπτό η διαδικασία

​Το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει της 24ης Μαΐου χτυπά «κόκκινο», καθώς σήμερα οριστικοποιείται το κάδρο της μεγάλης εκλογικής μάχης για την ανάδειξη της νέας Βουλής. Από τις 9:00 το πρωί, τα βλέμματα στρέφονται στα κέντρα υποβολής υποψηφιοτήτων σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, με τους εκπροσώπους των κομμάτων και τους ανεξάρτητους υποψηφίους να περνούν το κατώφλι των Εφόρων Εκλογής βάσει αυστηρού χρονοδιαγράμματος. Μείνετε συντονισμένοι στο ThemaOnline για να παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό τον παλμό της ημέρας: