ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ισχύει με Ισραηλινούς τουρίστες και εμβόλιο; - Θα πρέπει να εμβολιάζονται όσοι δουλεύουν σε ξενοδοχεία; -ΒΙΝΤΕΟ

Τι ισχύει με Ισραηλινούς τουρίστες και εμβόλιο; - Θα πρέπει να εμβολιάζονται όσοι δουλεύουν σε ξενοδοχεία; -ΒΙΝΤΕΟ

Σε μέγα ζήτημα εξελίσσεται η συμφωνία Κύπρου-Ισραήλ που περιλαμβάνει και τα λεγόμενα "Πράσινα Διαβατήρια".

Συγκεκριμένα με τη συμφωνία αυτή διασφαλίζεται πως τουρίστες προερχόμενοι από το Ισραήλ μπορούν να εισέλθουν στην Κυπριακή Δημοκρατία -αφού φυσικά έχουν εμβολιασθεί- χωρίς να υποχρεούνται πρώτα να παρουσιάσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση PcR, και χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα ή αυτοπεριορισμό.

Όπως ανέφερε σε ζωντανή σύνδεση με τον δημοσιογράφο παρουσιαστή Νικήτα Κυριάκου, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, το Ισραήλ είναι η χώρα που προηγείται -μακράν- παγκοσμίως στο ποσοστό πληθυσμού που εμβολιάζεται και ως εκ τούτου για να θεωρείται κάποιος πολίτης εγκεκριμένος πρέπει να δεχτεί εμβόλιο που έχει λάβει έγκριση από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων αναφέροντας συγκεκριμένα τα παραδείγμα των Pfizer, Moderna & Astrazeneca.

Αναφορά έγινε και στις παραδοσιακές αγορές όπως η Βρετανία αλλά και η Ρωσία με τον κύριο Περδίο να τονίζει πως το Ρωσικό εμβόλιο δεν έχει ακόμη λάβει έγκριση ενώ με τη Βρετανία παρά το Brexit γίνονται προσπάθειες να τεθούν οδηγίες μέσω της Ευρωπαικής Ένωσης για να συμπεριληφθεί στη λίστα. 

Καταληκτικά σε ερώτηση για το αν πρέπει οι ξενοδοχυπάλληλοι και όσοι έχουν άμεση ενασχόληση με τον τουρισμό να εμβολιάζονται ο κύριος Περδίος ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν υπάγεται ούτε στις ευθύνες ούτε στις δικαιοδοσίες του Υφυπουργείου Τουρισμού και πως αναμένει τις κατευθυντήριες γραμμές των αρμοδίων φορέων.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top