Επίδοση διαπιστευτηρίων νέου Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ

Επίδοση διαπιστευτηρίων νέου Μονίμου Αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ

Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος e-credentials των Ηνωμένων Εθνών επέδωσε την Τετάρτη τα διαπιστευτήριά του ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, ο πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

Η φυσική υποβολή των διαπιστευτηρίων προς το Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου.
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, προ της ανάληψης των καθηκόντων του στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία Νέας Υόρκης, ο κ. Χατζηχρυσάνθου υπηρέτησε Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Γερμανία, από τον Απρίλιο του 2017.
 
Προηγουμένως ήταν επικεφαλής του τμήματος Κυπριακού (2013-17)  και ΕΕ (2011-13) το Υπουργείο Εξωτερικών. Υπηρέτησε μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ στη Γενεύη (2007-11), αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος στη Νέα Υόρκη (2003-2007) και επιτετραμμένος στην Ύπατη Αρμοστεία στο Λονδίνου.
 
Έχει γεννηθεί το 1958 στη Λευκωσία και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και μεταπτυχιακά διπλώματα στο Μάνατζμεντ και τις Ευρωπαϊκές Σπουδές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE