Μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου η πενταμερής, λέει ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ

Μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου η πενταμερής, λέει ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ

Στο πρώτο μισό του Απριλίου προσδιόρισε τη σύγκληση της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν έχει, ακόμα, προτείνει ημερομηνία σύγκλησης της άτυπης πενταμερούς και διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτή θα γίνει μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου, πιθανότατα στο πρώτο μισό του Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE