Μέλος «Ως Δαμέ!»: 'Θα δουν εκατοντάδες υψωμένα δάκτυλα το ερχόμενο Σάββατο' - Η Αστυνομια καλλιεργεί κλίμα πανικού

Μέλος «Ως Δαμέ!»: 'Θα δουν εκατοντάδες υψωμένα δάκτυλα το ερχόμενο Σάββατο' - Η Αστυνομια καλλιεργεί κλίμα πανικού

«Θεωρούμε ότι οι προσπάθειες υπεράσπισης της βαρβαρότητας από την Αστυνομία κινούνται στα όρια του εξωπραγματικού» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Χαραλάμπους, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της πορείας «Ως Δαμέ!» του περασμένου Σαββάτου, που θα επαναληφθεί το ερχόμενο Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου.

 
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις χθες και σήμερα εκ μέρους της Αστυνομίας, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι αν θεωρούν οχλαγωγία τα υψωμένα δάκτυλα της ήδη καταβρεγμένης Αναστασίας, "το μόνο που θα καταφέρουν", όπως είπε, "είναι να δουν εκατοντάδες υψωμένα δάκτυλα το ερχόμενο Σάββατο".
 
Καλούν, πρόσθεσε, εκ νέου την Αστυνομία να μείνει σε απόσταση από τους/τις διαδηλωτές/διαδηλώτριες και «να σταματήσει να προκαλεί την κοινή λογική», όπως ανέφερε.
 
«Εμείς από την πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε πως σκοπεύουμε να διαδηλώσουμε, όπως πάντα, ειρηνικά και να περιφρουρήσουμε την πορεία. Η μαζική και ειρηνική μας παρουσία θα είναι η καλύτερή μας απάντηση».
 
Ο Γιώργος Χαραλάμπους είπε ότι η συντονιστική της πορείας καλεί όσες και όσους προσέλθουν στη διαμαρτυρία το ερχόμενο Σάββατο να φέρουν προστατευτική μάσκα προσώπου και να κρατούν αποστάσεις από τους γύρω τους.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί προσώπων που θα παρεισφρήσουν στην πορεία για να προκαλέσουν επεισόδια, ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι "αν η Αστυνομία έχει οποιεσδήποτε πληροφορίες ας τις διερευνήσει, αντί να τις διαρρέει για να καλλιεργήσει κλίμα πανικού στην κοινωνία, ειδικά μετά την απρόκλητη και αναίτια χρήση βίας το περασμένο Σάββατο".
 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE