Επ Μεταφορών: Συζήτησε τον έλεγχο χρήσης συστημάτων ταχογράφων και κοφτών ταχύτητας

Επ Μεταφορών: Συζήτησε τον έλεγχο χρήσης συστημάτων ταχογράφων και κοφτών ταχύτητας

Την ανάγκη ελέγχου που προκύπτει αναφορικά με τη χρήση των συστημάτων ταχογράφων και κοφτών ταχύτητας σε λεωφορεία και φορτηγά στους αυτοκινητόδρομους, καθώς και των συνεργείων που τοποθετούν την πινακίδα βαθμονόμησης του ταχογράφου, συζήτησε την Πέμπτη, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά από τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και  Έργων, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, είπε ότι και τα τέσσερα κυβερνητικά τμήματα που εμπλέκονται, που είναι η Αστυνομία, η Υπηρεσία Ελέγχου Εργασίας, το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, «παραδέχτηκαν ότι ναι, δεν μπορούν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να γίνεται ο απαιτούμενος έλεγχος λόγω του ότι δεν έχουν και την τεχνογνωσία αλλά και το προσωπικό».
 
«Έγιναν οι συστάσεις. Εμείς τους καλέσαμε σε ένα μήνα να επανέλθουν και αφού διαβουλευθούν και με τους αδειούχους των συνεργείων που κάνουν τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις, να μας φέρουν πρακτικές προτάσεις για λήψη μέτρων για να μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η νομοθεσία. Και αν χρειάζεται και νομοθετική ρύθμιση να μας φέρουν εισηγήσεις. Διότι μιλούμε για ασφάλεια στους δρόμους, ατυχήματα, απώλεια ζωών, κ.λπ.», κατέληξε

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.