Εισαγγελική έρευνα στην Ελλάδα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων σε μαθήματα στο θέατρο του Δ. Λιγνάδη

Εισαγγελική έρευνα στην Ελλάδα για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων σε μαθήματα στο θέατρο του Δ. Λιγνάδη

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα δημοσιευμάτων για εμπλοκή τουλάχιστον τριών δομών ανήλικων προσφύγων που μετείχαν σε μαθήματα στο θέατρό του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Εισαγγελία παρενέβη αυτεπαγγέλτως, μετά τα σχετικά δημοσιεύματα ενώ σήμερα, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διευθυντής του Εθνικούς Θεάτρου Ελλάδας, κρατείται στην ΓΑΔΑ, μέχρι την Τετάρτη όταν και έχει οριστεί η ακρόαση της απολογίας του σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.