Η πρόσκληση Γκουτέρες για την πενταμερή έφτασε στον Τατάρ

Η πρόσκληση Γκουτέρες για την πενταμερή έφτασε στον Τατάρ

Η πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για την Κύπρο στο τέλος Απριλίου στη Γενεύη, έχει φτάσει στον Τ/κ ηγέτη, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση εκπρόσωπός του, Μπερνά Τσελίκ Ντογρούγιολ.

 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η κ. Ντογρούγιολ αναφέρει ότι στην επιστολή Γκουτέρες σημειώνει πως στόχος της άτυπης διάσκεψης είναι να διαπιστωθεί εάν, για να μπορέσουν να αρχίσουν επίσημες διαπραγματεύσεις, υπάρχει ή όχι κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών.
 
Η εκπρόσωπος του Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι την θετική απάντηση του Τ/κ ηγέτη στην πρόσκληση του ΓΓ του ΟΗΕ θα μεταφερθεί στον κ. Γκουτέρες μέσω της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στην Νέα Υόρκη, αύριο, 1η Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE