ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 'γάντι' στη Βουλή πέταξε ο Νουρής: Εκλογές και δημοψήφισμα μαζί; - 'Καυτή' πατάτα η μεταρρύθμιση

Το 'γάντι' στη Βουλή πέταξε ο Νουρής: Εκλογές και δημοψήφισμα μαζί; - 'Καυτή' πατάτα η μεταρρύθμιση

Ενώπιον της Βουλής θα τεθεί η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή για ταυτόχρονη διεξαγωγή παγκύπριου δημοψηφίσματος για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου.

Για το θέμα ενημερώθηκε σήμερα και το Υπουργικό Συμβούλιο, υιοθετώντας την πρόταση Νουρή. 

 Σε δηλώσεις του στο πέρας του Υπουργικού, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε έχοντας λάβει υπόψη «τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο οποίος τοποθετήθηκε για τις τροποποιήσεις που είχαν επισυμβεί στην πρόταση της Κυβέρνησης από την Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής».

 «Η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής τροποποίησε με κατά πλειοψηφία αποφάσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, υιοθετώντας τη θέση για τη διενέργεια τοπικών δημοψηφισμάτων μεταγενέστερα της ψήφισης των νομοσχεδίων», ανέφερε. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας γνωμάτευσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών. «Δεν γίνεται να τίθενται ενώπιον του λαού ψηφισθέντα άρθρα των νόμων υπό την αίρεση και την κρίση ενός δημοψηφίσματος», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση έχοντας κατά νου και τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, που κατά πλειοψηφία προέκριναν την δημιουργία ενός δημοψηφίσματος, αποφάσισε και εισηγηθήκαμε εμείς ως Υπ. Εσωτερικών και το Υπουργικό υιοθέτησε, ότι υιοθετώντας ακριβώς τις θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων εισηγούμαστε στη Βουλή να διενεργήσει ένα δημοψήφισμα την ημέρα των βουλευτικών εκλογών στο οποίο θα τεθεί ενώπιον του κυρίαρχου λαού το ερώτημα εάν είναι επιθυμητή ή όχι η μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση».

«Επομένως θα πρέπει να αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί εκ μέρους της γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου η σχετική απόφαση στην Βουλή των αντιπροσώπων», ανέφερε καταληκτικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top