Το Κυπριακό συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν Μέρκελ-Ερντογάν

Το Κυπριακό συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν Μέρκελ-Ερντογάν

«Μόνο με το διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου μπορούν να επιλυθούν τα διαφιλονικούμενα θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τα παραπάνω τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ «σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, η Καγκελάριος χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη σύντομα ανεπίσημων συνομιλιών υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε για ακόμη μια φορά την σημασία που έχουν για την ΕΕ οι εποικοδομητικές σχέσεις με την Τουρκία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE