ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση με την ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας από το Κοινωνικό Εθελοντικό Σωματείο Έμπας

Εκδήλωση με την ευκαιρία της ημέρας της γυναίκας από το Κοινωνικό Εθελοντικό Σωματείο Έμπας

Εκδήλωση δεντροφύτευσης με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποίησε το Κοινωνικό Εθελοντικό Σωματείο Έμπας, με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Έμπας.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, η οποία παρέστη στην εκδήλωση, η δεντροφύτευση έγινε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της περιβαλλοντικής αναβάθμισης, με τη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου.

Όπως ανέφερε η κ. Λάμπρου, για την εκδήλωση έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Υγείας και τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για τον Covid – 19. Ακολούθως η Έπαρχος Πάφου ευχαρίστησε το Σωματείο για την πρόσκληση και συνεχάρη τόσο το Σωματείο, όσο και το Κοινοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία και ενέργεια τους, για την δράση τους σε πολιτιστικά, κοινωνικά, και περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και σε διάφορες φιλανθρωπίες.

Εξάλλου σε ομιλία της, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Εθελοντικού Σωματείου Έμπας, Χρύσω Παναγιώτου, ανέφερε πως το Κοινωνικό Εθελοντικό Σωματείο Έμπας ιδρύθηκε το 2019 και αριθμεί γύρω στα 100 μέλη – γυναίκες. Η κ. Παναγιώτου πρόσθεσε πως το έναυσμα για την δεντροφύτευση ήταν ένα σχέδιο του Τμήματος Δασών, για την αύξηση του πρασίνου και πως η εκστρατεία έχει τον τίτλο «Φυτεύω για το κλίμα».

Πρόσθεσε πως το Κοινωνικό Εθελοντικό Σωματείο Έμπας μέσα από τους στόχους έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του πρασίνου καθότι τα δένδρα θεωρούνται πηγή ζωής για τον άνθρωπο με πολλαπλά οφέλη.

Τα δέντρα, συνέχισε, “είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που συμβάλλουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος γιατί απελευθερώνουν στη ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες οξυγόνου και απορροφούν το διοξείδιο άνθρακα” . H κ. Παναγιώτου σημείωσε ακόμη, πως το πάρκο που δεντροφυτεύουν σήμερα, υπόσχονται ότι θα το φροντίζουν, θα το βελτιώνουν σταδιακά μέσα από τις δυνατότητες τους, ώστε να βρίσκουν διέξοδο για ξεκούραση και αναψυχή και να καταστεί «καμάρι της κοινότητας» αλλά και «σημείο αναφοράς».

Σε σχέση με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σημείωσε πως αυτή σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα. «Ας τιμήσουμε τη γυναίκα της Κύπρου που ήταν παρούσα στους αγώνες της πατρίδας μας και βράχος, δίπλα στην οικογένεια. Η γυναίκα της Κύπρου που τόλμησε να γίνει καταξιωμένη επιστήμονας, αλλά και γυναίκα καριέρας με δημιουργικό και ισότιμο τρόπο. Η γυναίκα που αγαπά χωρίς όρια και πέρα από τον εαυτό της. Ταπεινά την ευχαριστούμε, τη θαυμάζουμε και τη σεβόμαστε» κατέληξε.  

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Έμπας Αντώνης Νικηφόρου, σημειώνοντας πως η κοινοτική αρχή στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις που στόχο έχουν την αναβάθμιση πνευμόνων πρασίνου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top