ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλί ζωής από τον Αριγίμπι στον Παναιτωλικό!

Φιλί ζωής από τον Αριγίμπι στον Παναιτωλικό!

Χάρη στο τέρμα του Αριγίμπι στο 76′ ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει το πολύτιμο «τρίποντο» (1-0) υποδεχόμενος τον Βόλο και να ανέβει στην 11η θέση και το +4 από την ουραγό ΑΕΛ.

Τη δεύτερη σερί του εντός έδρας νίκη (μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό) κατάφερε να πάρει την Κυριακή (7/3) ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε 1-0 υποδεχόμενος τον Βόλο στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League 1, χάρη στο «χρυσό» τέρμα του Γκρέγκορι Αριγίμπι στο 76′.

Μία τεράστια επικράτηση στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβηκαν στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 πόντους, στο +1 από τον 12ο ΟΦΗ και τη 13η Λαμία και στο +4 από την ουραγό ΑΕΛ. Με τις δύο τελευταίες, ωστόσο, να έχουν και ένα ματς λιγότερο.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν 7οι και στους 30 βαθμούς, προσδοκώντας στο όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμά τους στα playouts.

Στο… μυαλό του κόουτς

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Μεντίνα, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον και Περέιρα, με τους Εντινγκά και Ντίας να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ. Πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Καρέλη κινούταν η τριάδα των Ντάλσιο, Μάζουρεκ και Αριγίμπι.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο ομόλογος του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ. Στο τέρμα ήταν ο Κλέιμαν, με τους Τέκιο, Σάντσες, Γκρίλο και Φεράρι να ξεκινούν μπροστά του. Ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Ριένστρα και Τσοκάνης, με τον Νίνη να κινείται σε επιτελικό ρόλο. Δεξιά και αριστερά του Έλληνα άσου ήταν οι Μπαριέντος και Μαρτίνες, με τον Δουβίκα να αποτελεί τον μοναδικό σέντερ φορ.

Το ματς

Ο Βόλος μπήκε σχετικά καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ασκώντας ασφυκτικό πρέσινγκ και προσπαθώντας να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, πέρα από ένα σουτ του Νίνη μόλις στο 3’, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση κόντρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία.

Ωστόσο, από τα μέσα του ημιχρόνου ο Παναιτωλικός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του απειλώντας με αρκετές προϋποθέσεις τα καρέ του Κλέιμαν. Χαρακτηριστικές φάσεις ήταν το διαγώνιο σουτ του Αριγίμπι στο 28’, ύστερα από την άψογη συνεργασία του με τον Ντάλσιο και η προσπάθεια του Εντινγκά στο 39’. Από την πλευρά της, η ομάδα της Μαγνησία ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μία μεγάλη διπλή ευκαιρία των Μπαριέντος και Μαρτίνες, με τους Βάντερσον και Μελίσσα να βάζουν «στοπ».

Τα ξεκίνημα του δεύτερου μέρους θύμιζε αρκετά το αντίστοιχο του πρώτου χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση από τις δύο ομάδες. Κι όμως. Αν και χρειάστηκαν να περάσει σχεδόν μισή ώρα, στην πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 76’ ο Ταχάρ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή έβγαλε την παράλληλη σέντρα στον δραστήριο Αριγίμπι, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να τη στείλει προ κενής εστίας στα δίχτυα για το 1-0.

Όπως είναι λογικό στη συνέχεια οι γηπεδούχοι μέτρησαν βήματα πίσω, προστατεύοντας τα καρέ τους. Με την ομάδα της Μαγνησίας να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Δουβικα. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως, με το σκορ να παραμένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας – Μεντίνα (70’ Τσιγγάρας), Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Περέιρα – Εντινγκά, Ντίας (54’ Ταχάρ) – Ντάλσιο (83’ Μαλής), Μάζουρεκ (83’ Ντουάρτε), Αριγίμπι – Καρέλης (70’ Ματσόλα).

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν – Τέκιο, Σάντσες, Γκρίλο, Φεράρι – Τσοκάνης (76’ Μπουένο), Ριένστρα (66’ Μπαρτόλο) – Μπαριέντος, Νίνης, Μαρτίνες – Δουβίκας.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Κνετ, Βέργος, Γιάκολις, Μεντόσα.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Γκαραβέλης, Κολόμπο, Κιάκος, Μπάλλας, Κρητικός.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς. Α’ Βοηθός: Πέτρος Πάτρας B’ Βοηθός: Βασίλειος Μωϋσιάδης 4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης Διαιτητής VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Πηγή: sport-fm.gr

The post Φιλί ζωής από τον Αριγίμπι στον Παναιτωλικό! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top