ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απόλλων-ΑΕΛ: Στο «ΚΟΚΚΙΝΟ» η Λεμεσός – Το Ομόνοια-Ανόρθωση τους έβαλε στην… πρίζα!

Απόλλων-ΑΕΛ: Στο «ΚΟΚΚΙΝΟ» η Λεμεσός – Το Ομόνοια-Ανόρθωση τους έβαλε στην… πρίζα!

Ένα πολύ μεγάλο ματς θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας (08/03, 19:00) στο Τσίρειο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι-οφ.

Ο 3ος στη βαθμολογία Απόλλωνας θα υποδεχθεί στη 2η ΑΕΛ, με τους δύο “μονομάχους” να θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να εκμεταλλευτούν τις απώλειες βαθμών της Ομόνοιας στο ντέρμπι με την Ανόρθωση.

Με νίκη οι “κυανόλευκοι” θα προσπεράσουν την ΑΕΛ και θα μειώσουν στους δύο πόντους τη  διαφορά από την πρωτοπόρο Ομόνοια, ενώ οι “γαλαζοκίτρινοι” αν κερδίσουν, θα “πατήσουν” κορυφή και παράλληλα, θα πάνε στο +6 από τον συμπολίτη και θα υπερτερούν και στην ισοβαθμία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται ένα πολύ σημαντικό έως και κομβικό ντέρμπι για τις δύο ομάδες, το οποίο περιμένουν με μεγάλη αγωνία, όχι μόνο οι χιλιάδες οπαδοί τους, αλλά και οι χιλιάδες ουδέτεροι ποδοσφαιρόφιλοι του νησιού μας…

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει ένα επιπλέον κίνητρο για τη νίκη, αφού μετράει ήδη δύο ήττες από την ΑΕΛ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και άπαντες στο Κολόσσι ξέρουν πως δεν τους παίρνει να… τριτώσει, αφού πέρα από το γεγονός πως θα μεγαλώσει η απόσταση από την κορυφή, θα επανέλθει η γκρίνια και η φαγωμάρα στις τάξεις του κόσμου.

Γι΄ αυτό και άπαντες είναι αποφασισμένοι να πάρουν ρεβάνς και έχουν δώσει όρκο νίκης. Έχει γίνει αρκετή δουλειά τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, με τους παίκτες να έχουν “ντοπαριστεί” ψυχολογικά και τον Ελλαδίτη τεχνικό να είναι παρουσιάζεται περισσότερο διαβασμένος αλλά και… “ψυλλιασμένος” σε σχέση με τον καταρτισμό των αγωνιστικών του πλάνων, όχι μόνο για την ενδεκάδα, αλλά και σε θέματα τακτικής, σε σχέση με το προηγούμενο Λεμεσιανό ντέρμπι.

Δεν αναμένονται πάντως ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Ανόρθωση, όπου η ομάδα τα πήγε περίφημα. Εκτός αποστολής είναι ο τιμωρημένος Γκεριέ, τη θέση του οποίου στο αριστερό άκρο της άμυνας, θα πάρει ο Μαλεκκίδης.

Στο αντίπαλο “στρατόπεδο”, η ψυχολογία είναι στα ύψη, το ίδιο και η αυτοπεποίθηση, με την ΑΕΛ να έχει πάρει τον “αέρα” του Απόλλωνα τα δύο τελευταία χρόνια και στοχεύει σε μία ακόμη νίκη.

Μία νίκη που αν έρθει, πέρα από το ότι θα στείλει την ΑΕΛ στην πρώτη θέση και στο +1 από την Ομόνοια, θα δώσει τεράστια δυναμική και ώθηση στην ομάδα, ενόψει του ντέρμπι κορυφής της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο το “τριφύλλι” και πάλι στο Τσίρειο.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ “ντόπαρε” κι αυτός ψυχολογικά τους παίκτες του για τη μεγάλη μάχη, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ότι θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτήν που κατέβαλαν οι “γαλαζοκίτρινοι” στο Λεμεσιανό ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής και ζήτησε από αυτούς που θα αγωνιστούν να… “γυαλίζει το μάτι τους” και να μην αφήσουν τον Απόλλωνα να κάνει το παιχνίδι του, αλλά να κάνουν αυτοί το δικό τους και να δείξουν για μία ακόμη φορά στον αντίπαλο, πόσο πολύ θέλουν τους τρεις βαθμούς.

Ο Κυπροβόσνιος τεχνικός ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής την αποστολή και είναι δεδομένο πως θα κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με τους 11 που παρέταξε στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα. Εκτός αποστολής έμειναν οι Σάντος (τιμωρημένος) και Παπαφώτης, Μπουνόζα, Πρόσεκ.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΛ:

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "APOLLON ΕΝΩΣΗΑ PRR US KANE GED 1930 SQUAD LIST 1. VOZINHA 11. AUDIJAJ @a 2. KERAUNOS 12. RIERA 3. ANTONIOU 13. ZDRAVKOUSKI 4. PSYCHE 14. TORRES 5. TEIXEIRA 15. BABIC 6. KERKEZ 15 ADAMOVIC 7. KYRIAKOU 16. EULLER 8. MMAEE 18. MEDOJEVIC 9. AURAAM A. 19. GEORGIOU 10. PANTIC 20. DANILO #apovsael"

 

The post Απόλλων-ΑΕΛ: Στο «ΚΟΚΚΙΝΟ» η Λεμεσός – Το Ομόνοια-Ανόρθωση τους έβαλε στην… πρίζα! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top