Βλέπει επιδημιολογική ομάδα σήμερα ο Πρόεδρος - Αυριο οι τελικές αποφάσεις

Βλέπει επιδημιολογική ομάδα σήμερα ο Πρόεδρος - Αυριο οι τελικές αποφάσεις

Συναντήσεις που θα καθορισουν την εξέλιξη των χαλαρώσεων.

Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο έχουν στις 10 το πρωί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και η επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα για την ασθένεια COVID-19 , με σκοπό να αξιολογήσουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής εικόνας, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Στο μεταξύ, συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ανακοίνωση των δυο πρώτων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη οι ειδικοί πρόκειται να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επιδημιολογική εικόνα, ενώ δεν αποκλείεται να του παρουσιάσουν και εισηγήσεις για περαιτέρω χαλαρώσεις από τις 16 Μαρτίου, νοουμένου ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, οι επιδημιολόγοι επιμένουν σε μικρά βήματα μέχρι το τέλος του μήνα, οπόταν θα αυξηθεί περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη, η οποία αναμένεται να φτάσει το 40% με 45%.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 352 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, τα οποία εντοπίστηκαν από σύνολο 40.891 τεστ (ποσοστό θετικότητας: 0,86%).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE