ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελευταία ημέρα ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας - Αύριο ξεκινούν τα πρόστιμα

Τελευταία ημέρα ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας - Αύριο ξεκινούν τα πρόστιμα

Σήμερα λήγει η προθεσμία ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν προχωρήσουν στην ανανέωση θα επωμίζονται πρόστιμο ύψους 85 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Γιάννης Νικολαϊδης, μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει στην ανανέωση  πέραν των 603 χιλιάδων ιδιοκτητών οχημάτων.

Οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννιά και δώδεκα μηνών. Για την ανανέωση θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλόλητας και ασφάλεια του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να ανανεώνουν τις άδειες κυκλοφορίας  όλο το χρόνο διαδικτυακά, στις Τράπεζες, στα ΚΕΠ, στα Επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και στα επαρχιακά γραφεία του ΤΟΜ. 

Ο κ. Νικολαΐδης προτρέπει το κοινό  λόγω και της πανδημίας οι ανανεώσεις «να γίνονται διαδικτυακά οι ανανεώσει προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός σε κλειστούς χώρους όπως οι Τράπεζες και τα ΚΕΠ».

Επιβάρυνση σε όσους καθυστερούν

Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν ανανεώσουν σήμερα, που λήγει η προθεσμία ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας θα επιβαρύνονται με το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το δέκα τις εκατό (10%) της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

85 ευρώ το πρόστιμο όσοι δεν ανανεώσουν – θα εντοπίζονται από τα έξυπνα περιπολικά.

Με πρόστιμο 85 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι δεν ανανεώσουν μέχρι απόψε τις άδειες κυκλοφορίας τους. Τα έξυπνα περιπολικά θα εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν ανανεώσει μέσω συστήματος καταγραφής του αριθμού πλαισίου των οχημάτων και σε αυτόματη σύνδεση με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα καταγραφεί η παράβαση και θα επωμισθούν το πρόστιμο.

Ακινητοποίηση αυτοκινήτου

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων που δεν επιθυμούν να ανανεώσουν τις άδειες κυκλοφορίας τους και θα ακινητοποιήσουν το όχημα τους για το 2021 θα πρέπει να υποβάλουν στο ΤΟΜ ειδοποίηση για ακινητοποίηση του οχήματος και απαιτείται η συμπλήρωση του εντύπου ΤΟΜ 12Β.

Όσοι δεν ανανέωσαν ούτε το 2020 τις άδειες κυκλοφορίας και δεν έχουν δηλωθεί ως ακινητοποιημένα θα διαγραφούν από το μητρώο του ΤΟΜ εάν δεν καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό για το έτος 2020 και ανανεωθεί η άδεια κυκλοφορίας τους μέχρι σήμερα (Πέμπτη 11/3/2021).

Καταστροφή αυτοκινήτου

Ενώ όσων αφορά περιπτώσεις  καταστροφής αυτοκινήτου πρέπει να υποβληθεί στο ΤΟΜ αίτηση ακύρωσης εγγραφής του οχήματος, μέσω του εντύπου ΤΟΜ 98Α, μαζί με το  «Πιστοποιητικό Καταστροφής» από αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων οχημάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top